- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συναντήσεις γνωριμίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας

Με επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο στις 19/6/2019, ξεκίνησε η σειρά δημοσίων επαφών που θα πραγματοποιεί σταδιακά το νέο Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, με τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής.

Σε κλίμα εγκαρδιότητας έγιναν οι αναγκαίες συστάσεις των νέων μελών του Δ.Σ. και επισημάνθηκε η μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία με τις δομές της Ι. Μητροπόλεως. Η Πρόεδρος κ. Άννα Μπαφίτη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την ποικίλη υποστήριξη στις δράσεις του ΕΕΣ στη Φλώρινα, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εργασίες του νέου Συμβουλίου και διατύπωσε την πρόθεσή του για συνεχή συμπαράσταση στις ανθρωπιστικές του δραστηριότητες.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του νέου Δ.Σ. στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, με πρωτοβουλία του οποίου φιλοξενούνται τα Γραφεία και οι εκπαιδεύσεις του Ερυθρού Σταυρού στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την παροχή στέγης και την πλήρη κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Τμήματος, τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία αυτής της φιλοξενίας. Συζητήθηκαν επίσης αρκετά πρακτικά ζητήματα, ενώ ο κ. Μπίρος εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στο πολυσχιδές εκπαιδευτικό και ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή.