- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Ολέθρια τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων για το λαό και τους εργαζόμενους

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτό επιβεβαίωσε και με τις προχθεσινές δηλώσεις του ο νέος υπουργός της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, που έρχεται να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια και στον ΣΥΡΙΖΑ που βάθυνε την ίδια πολιτική τα χρόνια της διακυβέρνησής του. Μια πολιτική που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’90, στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της αγοράς της Ενέργειας.

Αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια έφερε τα εξής αποτελέσματα:

Αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι πολιτικές που ακολούθησαν με συνέπεια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι γνωστές οι συστάσεις για άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει και η νέα. Πρόκειται για «καθήκον» που ανελλιπώς «θυμίζει» με όλες τις εκθέσεις της η Κομισιόν.

Το «φαρμάκι» της εφαρμογής αυτής της πολιτικής το παρουσιάζουν ως «φάρμακο» που θα λύσει το πρόβλημα. Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική τη στήριξε με όλους τους τρόπους η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όποιο και να είναι τελικά το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των θυγατρικών, χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και ο λαός.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και των θυγατρικών της και το σύνολο της εργατικής τάξης να είναι σε ετοιμότητα το επόμενο διάστημα ώστε να οργανωθεί ο αγώνας:

— Για να μην περάσουν τα σχέδια της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.

— Ενάντια στις διακοπές ρεύματος λαϊκών σπιτιών.

— Για φτηνά τιμολόγια ρεύματος.

— Για δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου.

— Για εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης.

Συνεχίζουμε κόντρα στις στρατηγικές επιλογές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δείχνοντας το δρόμο της σύγκρουσης με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας στο πλαίσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.