- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Champions League: Η επιστροφή!

Σήμερα ξεκινάει ο πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League

Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από τον μεγάλο τελικό του περασμένου Champions League με τη Λίβερπουλ να στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 14 χρόνια, όμως παραδεχτείτε το, δεν σας έχει ήδη λείψει το… σεντόνι; Για όλους εσάς που σας έπιασε το «στερητικό σύνδρομο» υπάρχουν καλά νέα, αφού από αύριο αρχίζει ο πρώτος προκριματικός γύρος της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου. Εντάξει, οι ομάδες είναι άσημες για την ώρα και… συνηθισμένες για αυτήν την εποχή, όμως η δουλειά είναι… δουλειά. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες, όπως η Sportingbet, πάντως δεν κάνουν διακρίσεις και έχουν βγάλει τις αποδόσεις τους για τα πρώτα ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του Tσάμπιονς Λιγκ.

Δυνατή μάχη αναμένεται να δώσει το ζευγάρι Αστάνα – Κλουζ. Το πρώτο ματς διεξάγεται στο μακρινό Καζακστάν, εκεί όπου η Αστάνα έχει συνήθως τον πρώτο λόγο για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και τώρα, οι αποδόσεις είναι με τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρουμανίας.

Θεωρητικά εύκολο έργο, όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση αναμένεται να έχει η ΑΙΚ Στοκχόλμης απέναντι στην Αραράτ από την Αρμενία. Πάντως, αύριο τα πράγματα δε θα είναι και τόσο εύκολα για τους Σουηδούς, αφού οι Αρμένιοι αποτελούν μια σκληροτράχηλη ομάδα που ναι μεν κέρδισε το περσινό πρωτάθλημα στον πόντο, όμως έχει… ξεχάσει πότε έχασε ματς τελευταία φορά.

Σκανδιναβική μονομαχία αποτελεί το ζευγάρι Ελσίνκι – Τορσάβν. Το πρώτο ματς διεξάγεται στη φινλανδική πρωτεύουσα, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, τόσο για τη νίκη, όσο και για την πρόκριση απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα από τους Νήσους Φερόε.

Από εκεί και πέρα, το ζευγάρι Σαράγεβο – Σέλτικ ίσως αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αυτής της φάσης. Φυσικά, οι Σκοτσέζοι έχουν το πλεονέκτημα έναντι των Βόσνιων, όμως η πρώτη αναμέτρηση θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην προσπάθεια και των δύο για πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ζευγάρι Σούντουβα – Ερυθρός Αστέρας. Οι αποδόσεις είναι συντριπτικά υπέρ των Σέρβων, όμως το γεγονός ότι το πρωτάθλημα Λιθουανίας βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση και οι αντίπαλοί τους είναι ξανά πρωτοπόροι μετά από 17 ματς κάνει επικίνδυνη την αποστολή των πρωταθλητών Σερβίας.

Και σε περίπτωση που δεν σας αρκούν αυτά τα παιχνίδια, μπορείτε να ασχοληθείτε και με προκριματική φάση Europa League που ξεκινάει επίσης σήμερα με τρία ευγάρια, κυρίως πολλά με… λίγα. Πιο συγκεκριμένα, η Ρέιντζερς παίζει στην έδρα της Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ, η Χάιντουκ πάει στη Μάλτα για να αντιμετωπίσει τη Γκζίρα και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας υποδέχεται την Τίτογκραντ από το Μαυροβούνιο.