- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πληγείσες από το χαλάζι και τη θεομηνία περιοχές του Δήμου Πρεσπών

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, – αποτελούμενο από τους Θανάση Χαστά (Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»), Γιάννη Κανάτσιο (μέλος του Γραφείου Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ), Βασίλη Καραντζίδη (απερχόμενο περιφερειακό σύμβουλο) και Γιώργο Μούλη (μέλος της Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ), – επισκέφτηκε χτες (13/7/2019) τις πληγείσες από το χαλάζι και την πρόσφατη θεομηνία περιοχές του Δήμου Πρεσπών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού «Πελεκάνος», καθώς και κατοίκους-φασολοπαραγωγούς της περιοχής, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία και τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στους πληγέντες φασολοπαραγωγούς και δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα (στη συνεδρίαση της 15ης/7/2019) το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή (μόλις αυτή αρχίσει τις εργασίες της), με την οποία ζητά την πλήρη αποζημίωση (στο 100% της αξίας της) της καταστραφείσας παραγωγής, καθώς και έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 80 ευρώ ανά στρέμμα των παραγωγών για αποκατάσταση της μηχανικής υποδομής των καλλιεργειών που καταστράφηκαν. Επίσης την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από τον καύσωνα το καλοκαίρι του 2017 και για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.