- Νέα Φλώρινα - http://neaflorina.gr -

Στ’ αζήτητα η μελέτη του δρόμου Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες

του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
π. Νομάρχη Ν. Φλώρινας

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια (αρμόδιος αν/ρχης κ.Γιαννακίδης) πριν λίγες μέρες η ένταξη στο ΠΕΠ του τμήματος δρόμου Κρυσταλλοπηγή- Διασταύρωση Πρεσπών.

Εύλογα μου δημιουργήθηκε το ερώτημα, είναι άραγε ο δρόμος αυτός η πρώτη προτεραιότητα για το Ν.Φλώρινας; Τί γίνεται με το άλλο τμήμα Φλώρινα- Ανταρτικό που είναι πιό κρίσιμο και μελετάται από το 2004; (για το τμήμα του κάθετου δρόμου ,που είναι το κρισιμότερο για τη Φλώρινα είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν).

Διαβάστε λοιπόν για να καταλάβουμε όλοι ποιοί τελικά έχουμε την πρώτιστη ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων τοπικού χαρακτήρα ,τις χαμηλές απορροφήσεις και την δυσπραγία στον τόπο αυτό: «Αρμοδίως η υπηρεσία της Περιφέρειας Δ.Μ. μ’ ενημέρωσε πως η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από το 2014 (έστω δέκα χρόνια μετά!!!),απομένει μια μικρή μελέτη φυτοτεχνική (από το 2014) και φυσικά μετά τόσα χρόνια χρειάζεται επικαιροποίηση των τιμολογίων της μελέτης».

Γιατί λοιπόν δεν προωθείται προς ένταξη και υλοποίηση αυτό το πρώτης προτεραιότητας εδώ και δεκαετίες για τη Φλώρινα έργο;

-Μπορεί να μας απαντήσει η Περιφέρεια σχετικά;

-Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από το Νομό, προεξαρχούσης βέβαια της Π.Ε. για την τύχη του;

Υ.Γ.:Χρήσιμο είναι να σημειώσω πως για το έργο που προτάθηκε (Κρυστ-Δ.Πρεσπών) ,η μελέτη βρισκόταν στο τελικό στάδιο κατά την αποχώρησή μας από την Νομαρχία (2006). Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να πάρει σειρά προς ένταξη;