- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Aυτή που μόνο η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να φέρει

Μπορεί τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να μην έχουν κάνει εκκίνηση ακόμα, όμως μόνο και μόνο που αυτό το σαββατοκύριακο έφερε την έναρξη της αγαπημένης των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων Πρέμιερ Λιγκ, αρκεί για να το δούμε ως ένα… κανονικό τριήμερο γεμάτο από τις μάχες στο Νησί. Το κυρίως πιάτο της πρεμιέρας διεξήχθη το Σάββατο, με την πρωταθλήτρια Μάνστεστερ Σίτι να περνάει σαν σίφουνας από την έδρα της Γουέστ Χαμ με 5-0! Την Παρασκευή η Λίβερπουλ έδειξε τα… δόντια της από νωρίς, διαλύοντας με 4-1 τη νεοφώτιστη Νόριτς. Σήμερα, το -σύμφωνα με πολλούς- καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου συνεχίζει με τρεις άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και θα έχουμε προγνωστικά για όλες.

Ξεκινάμε χρονικά (16:00) με την αναμέτρηση Λέστερ – Γουλβς. Οι «αλεπούδες» αν δεν είχαν κάνει εκείνο το «μπαμ» με την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, η 9η θέση που τερμάτισαν πέρσι θα φαινόταν ως ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Τώρα, απλά οι προσδοκίες από την ομάδα είναι περισσότερες και κάθε επιστροφή στα συνηθισμένα της επίπεδα απογοητεύει τους οπαδούς. Πάντως, η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας με τον Μπρένταν Ρότζερς να παίρνει τη θέση του Κλοντ Πιελ στα μέσα της σεζόν ήταν καταλυτική, αφού είδαμε καλύτερη μπάλα και ελκυστικότερο ποδόσφαιρο. Στόχος αποτελεί σίγουρα το ευρωπαϊκό εισιτήριο και γιατί όχι ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της βαιμολογίας. Οι «λύκοι» από την άλλη, αν και νέοι στην κατηγορία πέρσι κατάφεραν να τερματίσουν 7οι και να πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τώρα, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντος καλείται να διαχειριστεί την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια, ενώ αν προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αυτό θα γίνει πιο έντονο. Στο τελευταίο της ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Γουλβς επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 επί της Πιούνικ.

Συνεχίζουμε με το επόμενο ματς που είναι το Νιούκαστλ – Άρσεναλ. Στη Νιούκαστλ τα πράγματα είναι δύσκολα από την αρχή. Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο, τη θέση του πήρε ο Στιβ Μπρους, ο οποίος όμως δεν είναι και πολύ αγαπητός στον κόσμο, αφού κατά το παρελθόν έχει υπάρξει προπονητής της μισητής Σάντερλαντ, ενώ θεωρείται και φερέφωνο της διοίκησης Άσλι. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους οπαδούς, ένα μέρος των οποίων έχει αποφασίσει να μποϊκοτάρουν τα εντός έδρας παιχνίδια. Οι «κανονιέρηδες, από την άλλη, ούτε πέρσι κατάφεραν να μπουν στην πρώτη τετράδα που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει αυτό, αν δεν έχαναν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Τσέλσι. Ρεαλιστικός στόχος και φέτος για την ομάδα του Ουνάι Έμερι είναι το πλασάρισμα στην τετράδα, χωρίς πάντως αυτό να συνεπάγεται πως δε μπορεί παραπάνω.

Ολοκληρώνουμε με το μεγάλο ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (19:30). Oι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στην 6η θέση πέρσι μακριά από κάθε διάκριση. Ο ερχομός του Σόλσκιερ στον πάγκο έφερε αισιοδοξία μετά τις σερί επιτυχίες, όμως ξεφούσκωσε γρήγορα. Τώρα, ο Νορβηγός τεχνικός έχει δώσει τέλος στην περίοδο χάριτος και κάθε λάθος μετράει εις βάρος του. Η Τσέλσι, από τη μεριά της, μπορούμε να πούμε πως είχε μια πετυχημένη χρονιά, αφού κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Άρσεναλ, όμως τα δύσκολα έρχονται, καθώς έχει επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών στους «μπλε». Νέος τεχνικός της ομάδας στη θέση του Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο Φραν Λάμπαρτ, ένας άνθρωπος του συλλόγου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά στη Ντέρμπι.Μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στη Λίβερπουλ.