- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καλλιτεχνίες στο μουσικό σχολείο Αμυνταίου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Μια νέα καλλιτεχνική πινακίδα με τον τίτλο “ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟY” διαστάσεων 305X80cm κοσμεί πλέον-παράλληλα με την παλιά-τη σχολική μονάδα μας. (1η φωτό) Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής , που φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από τον εικαστικό κ. Γεώργιο Πανταζή (2η φωτό) από την Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, με εξαιρετικούς καθηγητές όπως ο κ. Χάρης Κοντοσφύρης και αποφοίτησε το 2016. Έχει διαπρέψει σε πολλές διεθνής καλλιτεχνικές Biennale και υπήρξε λαμπρή η συνεργασία του με διάφορες γκαλερί για την έκθεση των έργων του, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Εργάζεται ταυτόχρονα ως αναπληρωτής καθηγητής εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ρεθύμνης και διακρίνεται για τη μουσική παιδεία του. Να επισημάνουμε πως τα έργα του διακρίνονται κυρίως για την πολυχρωμία τους. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα ο χαρακτήρας και το ήθος τούτου του ταλαντούχου καλλιτέχνη που με περισή χαρά και τόσο άμεσα ανέλαβε να δημιουργήσει και εν κατακλείδι να υλοποιήσει την ιδέα του συλλόγου μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα εμπνεύστηκε το καλλιτέχνημα του και μας το χάρισε με ταπεινότητα και σεμνότητα.

Εκ βάθους καρδίας τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε τα βήματα του να’ναι πάντα γεμάτα εικαστικές δημιουργίες και τέχνη, όπως ακριβώς αυτός ο ίδιος τόσο μοναδικά αλλά και δυναμικά την αποτυπώνει. Η αφιλοκερδής προσφορά του φοιτητή/καλλιτέχνη από την σχολή καλών τεχνών Φλώρινας προς τους μαθητές/καλλιτέχνες μουσικούς του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, πήρε σάρκα και οστά πάνω από την κεντρική είσοδο του σχολείου την 7η Ιουνίου 2019. Η τοποθέτηση της (3η φωτό) και (4η φωτό) εκεί ψηλά, έγινε αφιλοκερδώς από τον κο Βαλάντη Κωστόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρίας “Αλουμινοκατασκευαστική Κωστόπουλος ” που εδρεύει στο Αμύνταιο τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή του.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Αρετή Κοσμοπούλου μέλος του Δ.Σ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου που μας έφερε σε επαφή με τον επίκουρο καθηγητή Καλών Τεχνών Φλώρινας κ. Χάρη Κοντοσφύρη και φυσικά τον ίδιο για την αποδοχή της πρότασης μας και την πολύτιμη βοήθεια του για την πραγμάτωση αυτής.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Σωτήρη Μπιλιούση, υπεύθυνο της μεταφορικής εταιρίας “ Πτολεμαΐδα express” που μετέφερε εντελώς δωρεάν το ογκώδες βασικό υλικό ξυλείας από Αμύνταιο- Πτολεμαΐδα στο εργαστήρι του καλλιτέχνη και από Πτολεμαΐδα πίσω στο σχολείο μας. Δεν λησμονούμε και τη σημαντική χειρονομία του κ. Γεώργιου Γέωργια, ιδιοκτήτη της εταιρίας “Παντεχνική” με έδρα στο Αμύνταιο, που πρόσφερε δωρεάν όλα τα χρώματα που ζητήθηκαν από τον καλλιτέχνη. Να σημειωθεί πως το έργο περίμενε στωϊκά μέσα σε ένα studio του σχολείου μας από 3/9/2018 , για λόγους που σύντομα θα εξηγήσουμε.

Η καλλιτεχνική προσφορά όμως δεν σταμάτησε εδώ. Σημαντική δωρεά λάβαμε και από την κα. Γιαννούλα Τσακμάκη, μια ερασιτέχνη ζωγράφο με ειδικές ικανότητες που κατάγεται από τους Λόφους Φλώρινας και μένει στην Πτολεμαΐδα. Δύο έργα πυρογραφίας εμπνεύστηκε ειδικά για το Μουσικό Σχολείο χάριν της αγάπης που τρέφει η ίδια για τα παιδιά, για τους μαθητές, για το μέλλον αυτής της χώρας όπως μας μετέφερε:

Α) την εικόνα του Ιησού Χριστού με διακριτικά χρυσά στοιχεία

Β) την αναπαράσταση του πενταγράμμου σε γήινους τόνους

Ολόθερμα την ευχαριστούμε για τις δημιουργίες της υποδεικνύοντας μας τις αξίες και την ανιδιοτελή συνεισφορά προς την κοινωνία.

Λίαν συντόμως θα μας τιμήσουν και άλλα πρόσωπα της τέχνης με έργα τους αφού ήδη βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Για το Δ.Σ.

Με τιμή

Η πρόεδρος

Παπαβασιλείου Δ. Μαρία