- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο εορτασμός της Παναγίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Πηγή: Romfea.gr


Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, και σε κλίμα απόλυτης λαμπρότητας πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης Φλώρινας.

Ο εορτασμός της Παναγίας ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα 13 Αυγούστου 2019 , με την Ακολουθία των Εγκωμίων προς το πρόσωπο της Παναγίας, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την επομένη με τον Εσπερινό και ανήμερα της εορτής με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Για ακόμα μία χρονιά η εικόνα της Παναγίας της Θεραπεύτριας οδηγήθηκε στη Μονή με πεζοπορία από το χωρίο Κλαδοράχη, αφού πρώτα τελέστηκε μικρός εσπερινός.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευσε ο Π.Σ. Άνω Καλλινίκης «Προφήτης Ηλίας» και πλήθος κόσμου, ενώ ψάλλοντας την παράκληση κατευθύνθηκαν στην Μονή.

Λίγο αργότερα με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, η Παναγία η Θεραπεύτρια, οδηγήθηκε στο ναό για την ακολουθία του Εσπερινού.

Κατά την ακολουθία προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης, ο οποίος πλαισιώθηκε από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο κ. Θεόκλητος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην Υπεραγία Θεοτόκο αλλά και στους ύμνους που έχουν γραφτεί προς το πρόσωπό Της.

Το ίδιο βράδυ τελέστηκε αγρυπνία υπό του Αρχ. Αιμιλιανού Δημητρίου, ενώ την επομένη, ανήμερα της Εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου.

Αυτή τη φορά λόγο ωφέλιμο προς το εκκλησίασμα απεύθυνε ο καθηγούμενος της Μονής Αρχ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης αναφερόμενος στο απολυτίκιο της Παναγίας.

Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος ευλόγησε το κόλλυβο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους πιστούς που κατέκλεισαν τη Μονή, όσο και σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ