- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χάρτη μέσω του 4ου Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής (video, pics)

Εκατοντάδες σύνεδροι και εισηγητές, κορυφαία ονόματα της επιστήμης, της λογοτεχνίας, της μουσικής και της εκπαίδευσης και ένα τετραήμερο γεμάτο λόγο και γραφή, ήταν τα συστατικά της επιτυχίας για το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής που φιλοξένησε η πόλη της Φλώρινας στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Το συνέδριο αποτέλεσε κορυφαίο πνευματικό γεγονός για τον τόπο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω από τους αρμόδιους φορείς. Ήταν τέτοια η δυναμική του που, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, βάζει πια τη Φλώρινα στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χάρτη και είναι η ευκαιρία για τη διεκδίκηση του πρώτου προπτυχιακού τμήματος δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα.

Γενικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, αναδείχτηκαν οι θεραπευτικές αλλά και επιστημονικές ιδιότητες της γραφής και ειδικά της δημιουργικής, ενώ μέσω των εισηγήσεων έγινε προσπάθεια να μυηθούν οι συμμετέχοντες στα μυστικά του λόγου.

Ξεχωριστή ήταν και η κεντρική εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Τιμήθηκαν για τη συνολική προσφορά τους οι:

Αμέσως μετά, ακολούθησε η μουσική παράσταση «Ανθρώπων έργα» που επιμελήθηκε η Ιωάννα Βλάχου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η χορωδία Κορυφώ υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη και η Μπάντα Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη.

Το συνέδριο τίμησαν οι τοπικοί φορείς, καθώς χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κιοσές και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, καθώς και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Ιορδανίδης.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου είχε το Κοινό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, αλλά και στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Άννα Βακάλη, για την άψογη διοργάνωση.