- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Φλώρινα

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα άμεσης εφαρμογής που προβλέπουν:

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μήνες τώρα με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ΑΕ, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στρώνουνε από κοινού το έδαφος με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ από τη μια και από την άλλη να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ας πάψουν λοιπόν να κοροϊδεύουν το λαό και τους εργαζόμενους ότι ο στόχος τους είναι να «σώσουν» τη ΔΕΗ από την κατάσταση που οι ίδιοι την έφεραν. Την τελευταία δεκαπενταετία, η λαϊκή οικογένεια είδε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που οι βιομήχανοι απολαμβάνουν ολοένα και φτηνότερο βιομηχανικό ρεύμα, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια εκτόξευσαν τα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια, θησαύρισαν αγοράζοντας φθηνά και πουλώντας και εξάγοντας ακριβά.

Με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Από την άλλη, αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο και ο διακανονισμός που προβλέπεται ορίζει να προκαταβάλλεται το 10%.

Καμιά αναμονή. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να δώσουν άμεσα αγωνιστική απάντηση.

Παλεύουμε:

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της Φλώρινας σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 στα γραφεία της ΔΕΗ.

Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια Ν. Φλώρινας

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας – Μέλος ΟΓΕ.