- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Γιάννη Αντωνιάδη για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς,

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα σήμα ελπίδας και καινούργιας δημιουργικότητας. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, η νέα γενιά επιστρέφει στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης, της εκπαίδευσης.

Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία. Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη και οι μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και με την παρότρυνση των γονιών τους και των δασκάλων τους κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση.

Εύχομαι στους μαθητές να οπλιστούν με δύναμη και υπομονή στο καινούργιο ταξίδι που ξεκινούν προς κατάκτηση της γνώσης και να αξιοποιήσουν τις θυσίες που κάνουν οι οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή δύναμη στον απαιτητικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν για τη θετική εξέλιξη των μαθητών τους. Πολλές φορές οι διδάσκοντες είναι αναγκασμένοι να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης. Καλή δύναμη και στους γονείς που με υπομονή και αγάπη στέκονται πλάι στα παιδιά τους σε αυτήν την προσπάθεια. Ως εκπαιδευτικός κι εγώ ο ίδιος, αλλά και ως γονιός, γνωρίζω πολύ καλά κάθε πτυχή της μαθητικής ζωής.

Καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά!

 

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ