- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά διεκδικούν φοιτητές των τμημάτων της Φλώρινας (pics)

Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά διεκδικούν φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη χώρων του Πανεπιστημίου και σε σειρά δράσεων ενημέρωσης των τοπικών φορέων και της κοινωνίας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης και με πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων έφτασαν στο δημαρχείο, όπου και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη.

Όπως αναφέρουν στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, «από την πρώτη μέρα διαπιστώνουμε τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ανάγκες – παροχές (π.χ. μεταφορά, σίτιση, στέγαση). Πιο συγκεκριμένα, η μεταφορά στο πανεπιστήμιο δεν είναι δωρεάν, γεγονός που βαραίνει οικονομικά τους φοιτητές με αποτέλεσμα να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το φαγητό της λέσχης επίσης δεν είναι δωρεάν για όλους, παρά μόνο για αυτούς που έχουν κάρτα σίτισης, την οποία όσο περνούν τα χρόνια όλο και λιγότεροι δικαιούνται. Οι φοιτητικές εστίες παραμένουν ανύπαρκτες. Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης της παιδείας και των μνημονιακών πολιτικών. Ίδια η κατάσταση και στο περιεχόμενο των σπουδών μας».

Επιγραμματικά, οι φοιτητές διεκδικούν: