- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Παπαγιάννη για την Ημέρα της Αγρότισσας (pics)

Ένας ξεχωριστός ρόλος της Γυναίκας, αυτός της «Γυναίκας Αγρότισσας», αναγνωρίστηκε παγκοσμίως και αποφασίστηκε να γιορτάζεται την 15η Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας όπως κάθε χρόνο, οργάνωσε μια σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα της κοινότητας. Μέλη του συλλόγου, μεγάλες γυναίκες που δούλεψαν σκληρά τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και νεότερες που συνεχίζουν να εργάζονται κι άλλες που σκέφτονται να πάρουν τον τίτλο της «Νέας Αγρότισσας» συγκεντρώθηκαν στην ευρύχωρη αίθουσα και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή, τον Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  κύριο Βασίλειο  Άμπα, ο οποίος πρόθυμα δέχτηκε την πρόσκληση του Δ. Σ. και ανέπτυξε το θέμα σχετικά με το ρόλο της Γυναίκας Αγρότισσας στην τοπική οικονομία.

Μίλησε απλά, έδωσε κάποιες ειδήσεις για μελλοντικές προοπτικές στον πρωτογενή τομέα, συζήτησε με τις γυναίκες και απάντησε στις σχετικές με το θέμα ερωτήσεις. Οι γυναίκες θυμήθηκαν με συγκίνηση την Νέα Αγρότισσα, την Τασούλα Βασιλείου, στη μνήμη της οποίας ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή