- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επαφές του Γιάννη Αντωνιάδη σε υπουργεία για αγροτικά θέματα

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης και η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού είχαν σειρά επαφών με υπουργούς για αγροτικά θέματα.

Ειδικότερα, συναντήθηκαν με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστα. Σκρέκα, καθώς και με το Γεν. Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο. Τέθηκαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων για τις πρώιμες ποικιλίες ροδακίνων των οποίων οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τις ζημιές του περασμένου χειμώνα από τον παγετό, τα αρδευτικά δίκτυα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα και το μεγάλο θέμα του υπερβολικού ενοικίου που έχει επιβάλει η ΕΤΑΔ Α.Ε. σε Φαράγγι, Μανιάκι και Βεγόρα.

Ως προς το θέμα της ΕΤΑΔ Α.Ε. εκκρεμεί συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Για την αποζημίωση του πρώιμου ροδάκινου διεφάνη λύση από την υφυπουργό κα Φωτεινή Αραμπατζή την οποία και αναμένουμε. Ως προς την αποζημίωση των κτηνοτρόφων οι ελπίδες ελαχιστοποιούνται γιατί τα ταμεία είναι άδεια. Τέλος, η πορεία των αρδευτικών δικτύων προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος.