- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συγχαρητήρια επιστολή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πειραματικού Δημοτικού εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για τη βράβευση του Ομίλου Καινοτομίας «Μαθηματικές Περιπλανήσεις σε λογοτεχνικά μονοπάτια», με το 1ο βραβείο Καινοτομίας στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας. που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τις 11-13 Οκτωβρίου 2019, διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το σχέδιο εργασίας που επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο συνέδριο απέσπασε το πρώτο βραβείο Καινοτομίας ανάμεσα σε 600 εργασίες και 2.500 εισηγητές, ακριβώς λόγω της διαφορετικής προσέγγισης που προτείνει για τη μαθηματική γνώση. Πρόκειται για μια επιβράβευση της διαφορετικότητας της διδακτικής προσέγγισης που υπήρχε στο συγκεκριμένο Όμιλο Καινοτομίας της αγαστής συνεργασίας των μαθητών που συμμετείχαν και μια ακόμη απόδειξη ότι οι Όμιλοι Καινοτομίας που λειτουργούν στο σχολείο μας κατά το απογευματινό ωράριο συμβάλλουν στην εξέλιξη των διδακτικών μεθόδων και στην προώθηση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών.

Συγχαίρουμε θερμά τις συναδέλφους Παπαθανασίου Πετρούλα και Καππάτου Αναστασία που υλοποίησαν το όλο εγχείρημα και ευελπιστούμε ότι οι Όμιλοι Καινοτομίας τη νέα σχολική χρονιά να τύχουν ανάλογων διακρίσεων.

Ο Δ/ντης
Σεχίδης Κωνσταντίνος