- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον κάθετο άξονα Ξινό – Φλώρινα

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γεράσιμου Θωμά, τεχνοκρατών του υπουργείου, του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη, του βουλευτή Κοζάνης-πρ. Δ/ντος Συμβούλου της ΑΝΚΟ κ Γιώργου Αμανατίδη, του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής κ. Μπάμπη Κιουρτσίδη καθώς και άλλων στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν ο κάθετος άξονας Ξυνό-Φλώρινα, η μελέτη του οποίου έχει μπλοκαριστεί εδώ και 8 μήνες. Συζητήθηκε τροπολογία η οποία θα κατατεθεί από τον υφυπουργό κ. Γ. Θωμά για να ξεμπλοκαριστεί η μελέτη και το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής του κάθετου άξονα να περάσει ως έργο-γέφυρα στο 6ο ΕΣΠΑ. Σημειώνουμε ότι η μελέτη αυτή μπλοκαρίστηκε εξαιτίας των παρεμβάσεων του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, προκειμένου να πουλήσει τα ορυχεία Βεύης μαζί με το σταθμό ΑΗΣ Μελίτης, αδιαφορώντας τελείως για την τύχη και την αρνητική εξέλιξη που θα είχε η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου Ξυνό-Φλώρινα και ενώ υπήρχε τρόπος να γίνουν και τα δυο ταυτόχρονα.

Επίσης συζητήθηκαν, ο συντονισμός όλων των υπουργείων και των φορέων για τη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού ειδικού αναπτυξιακού για τη Δυτική Μακεδονία το οποίο θα αρχίσει να τρέχει από τη νέα χρονιά. Συζητήθηκαν τα θέματα της χρηματοδότησης των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου και Φλώρινας τα οποία είναι επείγοντα, καθώς και άλλα θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια και τη  μεταλιγνιτική περίοδο.