- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΔΕΝ υπάρχουν ένοχα θύματα!! «WELCOME» θα πρέπει να λέει η συγκέντρωση υποδοχής τους

Αυτές τις μέρες βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας αντιδράσεις κατοίκων, οι οποίοι εναντιώνονται στην εγκατάσταση προσφύγων στις πόλεις τους. Φαιδρές σκηνές σωβινιστικής εξαλλότητας πλημμύρισαν το Δημόσιο λόγο. Την ίδια ώρα υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες πως μια τέτοια εξέλιξη αφορά και τη μικρή μας πόλη!

Στην έκρηξη του προσφυγικού κύματος ,πριν δύο και πλέον χρόνια, ένα σημείωμα του γράφοντα στα τοπικά ΜΜΕ έλεγε:

«Αργά ή γρήγορα θα έρθουν και στην πόλη μας! Είναι ζήτημα τιμής να μην κυριαρχήσει ο φόβος και η μισανθρωπία! Η έμπρακτη αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να οργανωθεί από τώρα. Άμεση πρέπει να είναι η πίεση στις τοπικές αρχές για συγκεκριμένες ενέργειες και προετοιμασία. Πολύ περισσότερο να ανοίξει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και να ηττηθεί κατά κράτος ο φόβος και ο ρατσισμός. Μπορούμε πολύ απλά να ζητήσουμε από το φασίστα που ουρλιάζει «ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ», γιατί τούτα τα παιδιά μόλις κοιμήθηκαν για πρώτη φορά ήσυχα μετά τις βόμβες που γκρέμισαν το σπιτικό τους…»

Είναι αναγκαία μια ανοιχτόκαρδη και γενναία πρωτοβουλία πολιτικών – συνδικαλιστικών – μορφωτικών – πολιτιστικών συλλογικοτήτων, ώστε να μην έχουμε τέτοιες απάνθρωπες εκδηλώσεις και εδώ… Η παραδοχή της αλήθειας ,όσο πικρή και αν είναι, αποτελεί μια αρχή… Η περίοδος που ζούμε κατακλύζεται από το  ρατσιστικό μίσος, τους εθνικούς μύθους, σε τελική ανάλυση από τα παράγωγα της 10ετούς καταλήστευσης του λαού τα χρόνια της κρίσης.

ΔΕΝ μπορεί οι αντιδράσεις μας να κατευθυνθούν απέναντι στα αθώα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενώ πολεμοκάπηλα σχέδια αναπτύσσονται στην περιοχή. Εχθροί οι μανάδες και τα μωρά παιδιά και σύμμαχοι οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες; Ξένιος Δίας και αιματολογικές σχέσεις με το Μ. Αλέξανδρο απέναντι στο φτωχό λαό της Β. Μακεδονίας, αλλά απανθρωπιά απέναντι στης γης τους κολασμένους; Θα αφήσουμε να γίνει ο τόπος πεδίο βολής για τους μακελάρηδες των λαών, και θα τον σφραγίσουμε για όσους απλά διεκδικούν το δικαίωμά τους να ζήσουν;

Ας σκεφτούμε ποιο μέλλον προδιαγράφεται από αυτές τις συγκεκριμένες επιλογές για την πόλη της Φλώρινας. Τι άλλο σημαίνει για την οικονομία μιας πόλης η παρουσία μισθοφόρων εκτός από τζόγο – πορνεία και αλκοολισμό, η πασίγνωστη ταινία «καλώς ήρθε το δολάριο» θα μοιάζει ειδυλλιακό τοπίο…

Σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να μιλάμε για μια σοβαρή παραγωγική ανασυγκρότηση, η παρουσία ανθρώπων που θα ήθελαν να χτίσουν μια νέα ζωή είναι επιβεβλημένη. Είναι η αντιδιαμετρική πορεία από τις βασικές επιλογές Κυβερνήσεων – ΕΕ – Κεφαλαίου, οι οποίες οδηγούν την πόλη στο περιθώριο και το μαρασμό (Κλείσιμο ΔΕΗ – ξεκλήρισμα αγροτιάς – κτηνοτροφίας κλπ). Δημόσιες επενδύσεις και επανατοποθέτηση στα μεγαλύτερα ερωτήματα της κοινωνίας, ιχνηλατώντας έναν άλλο κοινωνικό δρόμο. Αυτή η επιλογή θα μας κάνει να δούμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους.

Το κοινωνικό υπόστρωμα των περισσότερων που αντιδρούν ΔΕΝ είναι ο Φασισμός και ο Ρατσισμός. Υπάρχει ο κίνδυνος όμως να μετατραπεί σε αυτό. Η σκέψη πως ΔΕΝ έχει κάθε Έλληνας ένα πιάτο φαγητό και στέγη, ένα επίδομα και όποιες άλλες λίγες παροχές στηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους, είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ! Η προφανής αυτή αλήθεια έχει ενόχους όσους βρίσκονται από την άλλη πλευρά της κοινωνικής πυραμίδας, όσους ζουν μέσα στη χλιδή και τα παλάτια που χτίζει με τον ιδρώτα του ο εργαζόμενος λαός. Στις καταθέσεις της Ελβετίας, στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στις διασώσεις των τραπεζών, στην αποπληρωμή του ληστρικού χρέους είναι οργανωμένο το άδικο.

Οι τσακισμένοι από την κρίση, οι προδομένοι από τις κυβερνήσεις, μαζί με το χνάρι της ντροπής από το τσαλαπάτημα της εθνικής αξιοπρέπειας από τα γεράκια ΔΝΤ και διεθνών τοκογλύφων οδηγούνται αναπόφευκτα στις πρωταρχικές «ταυτοτικές» αξίες! Αυτή είναι η βάση όπου εδράζεται η απειλή περί αλλοίωση της ουσίας του λαού μας, των παραδόσεων, των αξιών μας κλπ, του ίδιου μας του ΕΙΝΑΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ γιατί αν τα βέλη ΔΕΝ στραφούν προς τη σωστή κατεύθυνση, θα έχουμε χάσει και το τελευταίο οχυρό της αξιοπρέπειάς μας που λέγεται ανθρωπιά

https://www.youtube.com/watch?v=F4IC9jP2WFY

Τζώτζης Βασίλης

Μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.