- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο

Στις 25/10/2019 ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η πτυχιακή μου εργασία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντέλφτ, στην Ολλανδία, (TU Delft), με τίτλο «Φωτοβολταϊκά και Πολιτισμική Κληρονομιά: Με σκοπό την ενεργειακή μετάβαση του οικοδομικού περιβάλλοντος». Ως κτήριο μελέτης αυτής της έρευνας ήταν το κτήριο «Διεθνές».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές από την πόλη της Φλώρινας που με στήριξαν και με εφοδίασαν με υλικό και πληροφορίες για την μελέτη αυτή. Αρχικά, είμαι ευγνώμον στους ιδιοκτήτες του «Διεθνές», και κυρίως στους κ. Πινοπούλου Ελένη και κ. Πινόπουλο Νίκο για την παροχή πληροφοριών και σχεδίων. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας για τη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για την διεκπεραίωση της μελέτης μου, και κυρίως τον κ. Αντωνιάδη Γεώργιο, πρόεδρο της Λέσχης Πολιτισμού, και την κ. Πορίτσα Μαρία.

Η προσομοίωση της μελέτης σε αυτό το εμβληματικό για την περιοχή κτήριο, αποτέλεσε την ευκαιρία να προβάλλω μια άλλη όψη του Ελληνικού πολιτισμού, και κυρίως ένα μέρος της ταυτότητας της Φλώρινας, στο εξωτερικό. Μια μικρή πόλη, κι όμως τόσο μεγάλη σε ιστορική και πολιτισμική σημασία. Η μελέτη αυτή ελπίζω να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για μια σειρά αναστήλωσης των κτηρίων της περιοχής μέσω ενεργειακών μελετών, προκειμένου αυτά τα ιστορικά κτήρια να επανέλθουν στον ενεργό αστικό ιστό της πόλης, όπως τους αξίζει.

Με εκτίμηση

Τζέτζη Ιωάννα