- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Πέτη Πέρκα στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» στην ΕΡΤ1 (videos)

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών κ. Π. Πέρκα,  στο πλαίσιο τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή «μαζί το Σαββατοκύριακο» στην ΕΡΤ1, 17.11.2019, ξεκίνησε την τοποθέτηση της, αναφέροντας ότι η συζήτηση για την κατάσταση των πανεπιστημίων έχει ξεκινήσει με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή που δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι άντρο ανομίας. Προέβη δηλαδή σε μια περιγραφή του ελληνικού πανεπιστημίου που δεν είναι η πραγματική και δεν αξίζει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Με προφανή στόχο την απαξίωσή τους.

Αναφορικά με τους «μπαχαλάκηδες» η κα Πέρκα τόνισε: «Είναι λάθος της ΝΔ να μην έχει την λεπτότητα να ξεχωρίσει την μεγάλη μάζα των φοιτητών, μια νέα γενιά που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της, από μικρές, παραβατικές ομάδες. Αυτό είναι και το νόημα του πολυτεχνείου, η συλλογική δράση απέναντί στην καταστολή, για την ελευθερία, για καλύτερες σπουδές, για τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή η ιστορία κρατάει 40 χρόνια. Δεν είναι η αστυνομοκρατία που θα λύσει τα προβλήματα, τα οποία προέρχονται κυρίως από κοινωνικούς λόγους. Δεν μπορείς να περιορίσεις του φοιτητικό κίνημα. Η ανομία, η παραβατικότητα, οι ναρκέμποροι βρίσκονται παντού, δεν βρίσκονται σε κάποια σχολή, βρίσκονται και στο noor1 για παράδειγμα, που έχουμε και συνεχώς θύματα. Οι μάρτυρες της υπόθεσης noor1, πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο».

Αναλύοντας την πολιτική επικαιρότητα, η κα Πέρκα τοποθετήθηκε ως εξής: Η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση: 1) το σκάνδαλο Novartis και ο κ. Φρουζής 2)  ψηφίζονται από την ΝΔ ασυλίες τραπεζιτών και η αποδέσμευση χρημάτων από λογαριασμούς που είχαν δεσμευθεί.  3) το δημοσίευμα των financialtimes για τη διευκόλυνση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελλάδα από την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη,το οποίο δεν έχει παίξει στα ελληνικά μέσα.4) οι κωλοτούμπες στη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ είχε παίξει με τις ευαισθησίες του ελληνικού λάου και είχαν βγει στους δρόμους οι «μακεδονομάχοι» 5) η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Προκειμένου λοιπόν να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη,  να μην μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, να καλύψουν όλα αυτά τα θέματα, επιστρατεύει το δόγμα νόμος και τάξη ως αντιπερισπασμό.

Σχετικά με την υπόθεση novartis, η κα Πέρκα τοποθετήθηκε ως εξής: «από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, και αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλεία της, πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργοί, φέρονται εμπλεκόμενοι. Εκ προοιμίου δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι αθώοι και ότι δεν έχει συμβεί τίποτα, όταν βγαίνει η ελβετική δημόσια τηλεόραση και κάνει ολόκληρο ρεπορτάζ, το fbi εξετάζει τη υπόθεση, υπάρχουν στοιχεία, βγαίνει και ο κ. Γεωργιάδης και λέει ότι έχουν πάρει και γιατροί και πολιτικοί χρήματα αλλά η εταιρεία έσωσε ζωές. Όταν υπάρχει ένα σκάνδαλο εξακριβωμένο, δεν γίνεται να το αγνοούμε και να λέμε ότι δεν είναι σκάνδαλο και υπάρχει σκευωρία. Όλα αυτά τα βλέπει ο ελληνικός λαός και γελάει και ο ιστορικός του μέλλοντος τα καταγράφει. Είναι πολλά αυτά που πλήρωσε ο ελληνικός λαός στο σκάνδαλο της Novartis, πάνω από 30 δις. Αυτή είναι η πρόσφατη ιστορία μας. Ένα ποσοστό της οικονομικής κρίσης οφείλεται σε τέτοια σκάνδαλα, που πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός.

Ως προς τις πολιτικές ευθύνες, η κα Πέρκα ανέφερε ότι «υπάρχουν τρεις υποθέσεις που δεν έχουν αρχειοθετηθεί, αλλά και για αυτές που έχουν αρχειοθετηθεί δεν είναι ακριβώς απαλλακτικές. Για παράδειγμα, για τον κ Σαμαρά, αναφέρεται ότι δεν υπήρχαν αρκετές ενδείξεις για το που πήγαν τα λεφτά. Να συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο, ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη. Κάποιοι ήταν Υπουργοί όταν συνέβαιναν όλα αυτά, υπάρχουν υπογραφές Υπουργών για τις τιμές των φαρμάκων. Πρέπει λοιπόν, αυτά να τα δούμε με νηφαλιότητα. Προφανώς και δεν αφορά όλο το κόμμα της ΝΔ και όλο το ΚΙΝΑΛ, δεν εμπλέκονται όλοι. Έχουμε όμως και παλιότερες περιπτώσεις, όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο κ. Παπαντωνίου». Πρόσθεσε ότι ο κ. Φρουζής, για την υποστήριξή του στη ΝΔ, ανταμείφθηκε. Η κυβέρνηση πρόσφατα πέρασε σχετική διάταξη στη βουλή αναφορικά με τους δεσμευμένους λογαριασμούς, οι οποίοι πλέον μπορούν να ανοίξουν, αν περάσει το 18μήνο χωρίς να γίνει η δίκη, και την επόμενη μέρα ο κ. Φρουζής δήλωσε ότι θα κάνει αίτηση να πάρει το 1 δις 800 εκ που έχει στην Ελβετία. Μπορεί και αυτός κάποια στιγμή να φύγει στην Ελβετία όπως έκανε παλιότερα και ο κ. Χριστοφοράκος.

Η κα Πέρκα ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της, αναφέροντας ότι «η επέτειος του Πολυτεχνείου και τα μηνύματα της επετείου, δηλαδή η συλλογική δράση όλων των φοιτητών και του λαού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Θα διαδηλώσουμε ενάντια στις ακροδεξιές φωνές που ακούγονται εντός και εκτός βουλής».