- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου σε σύσκεψη στη Βέροια για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών

Χθες, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, σύσκεψη στη Βέροια με θέμα: «Οι χαμηλές τιμές και η μη απορροφητικότητα σε πολλές ποικιλίες ροδακίνων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συλλογικοί φορείς ροδακινοπαραγωγών, αλλά και παραγωγοί από όλους τους νομούς της χώρας, στους οποίους καλλιεργούνται ροδάκινα. Οι τοποθετήσεις όλων αφορούσαν τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι ροδακινοπαραγωγοί. Βασικοί λόγοι της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι το εμπάργκο, η μεγάλη παραγωγή, αλλά και το χαλάζι και οι θεομηνίες που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να προσκληθεί στη Βέροια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βορίδης Μάκης, σε ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και ροδακινοπαραγωγών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον Υπουργό να ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει για να βελτιωθεί το οικονομικό αδιέξοδο των παραγωγών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώσει με νέα ανακοίνωσή του για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη αυτή στη Βέροια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ