- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο απολογισμός της επιτυχημένης Γιορτής Θηλασμού 2019 στη Φλώρινα (video, pics)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, η ομάδα  Μητρικού Θηλασμού και Υποστήριξης Μητρότητας Φλώρινας, διοργάνωσε για  7η συνεχόμενη χρονιά την Γιορτή Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Η δράση θα περιληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA). Ο χώρος γέμισε από μανούλες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές του θηλασμού.

Η Σελίδα μας βρίσκεται εδώ:

ιhttps://www.facebook.com/mitrikosthilasmosflorina/

Και η Ομάδα μας εδώ:

https://www.facebook.com/groups/florinathilasmos/

Η ομάδα μας αποτελείται από μητέρες που βοηθούν άλλες μητέρες, να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις γνώσεις τους!

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων – γονέων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού…

Ο κατ’ οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί συχνά στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα.

Με την εκδήλωση της 3ης Νοέμβρη 2019:

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, οι μητέρες- μέλη της ομάδας μας θήλασαν ταυτόχρονα τα μωρά / παιδιά σε ξεχωριστές στιγμές, διότι όπως γνωρίζουμε ο μητρικός θηλασμός δεν έχει ρολόγια, δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο αλλά γίνεται ανεμπόδιστα και ελεύθερα και οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Επίσης όσες θηλάζουσες μανούλες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν θήλασαν ταυτόχρονα μαζί μας στις 12 ακριβώς , από το σπίτι και ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες .

Συγκεκριμένα για την πόλη μας έχουν καταγραφεί 28 θηλάζουσες , εκ των οποίων οι 3 ήταν έγκυες και 1 κάνει τάντεμ. Το μικρότερο θηλάζων είναι 2 μηνών και το μεγαλύτερο είναι νήπιο 4 χρονών !!!

Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια κυρίως για τους μικρούς μας φίλους που απασχολήθηκαν στην παιδική χαρά .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Φλώρινας

Γλύκα Βράντση, Νικόλ Καμποσιώρα, Σαββάκη Φλώρα και Σινάνη Ουρανία