- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύσκεψη φορέων για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας (video, pics)

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και τον τοπικών φορέων και κυρίαρχο θέμα την ανάπτυξη των τμημάτων της Φλώρινας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης εκφράστηκε απ’ όλες τις πλευρές η ικανοποίηση για τη σε βάθος ανάλυση και εξέταση των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, έκανε λόγο για μια χρήσιμη συνάντηση, στην οποία τέθηκαν ζητήματα όπως το κτιριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου και ζητήματα φοιτητικής μέριμνας.

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης καθώς «στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι, όλη η πολιτική ηγεσία της Φλώρινας, να σκύψουμε πάνω στα μεγάλα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τα τμήματα της Φλώρινας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, μίλησε για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση «γιατί συμμετείχε όλη η ηγεσία του τόπου με απόψεις και παραγωγική κουβέντα. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να κάνουμε τέτοιες συναντήσεις για όλα τα προβλήματα της περιοχής».

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές ανέφερε ότι στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στέγαση, τη διαμονή των φοιτητών και τις μετακινήσεις, αλλά και σοβαρότερα όπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές για τη λειτουργία των Σχολών.

Τέλος, ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, χαρακτήρισε ουσιώδη και εποικοδομητική τη συζήτηση και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις. «Το Πανεπιστήμιο έχει προσφέρει και ποιοτικά και ποσοτικά και ως δήμος δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξής του. Δεσμευτήκαμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση επιστροφής των 180 στρεμμάτων που είχαν παραχωρηθεί στο ΑΠΘ και επίσης ζητήθηκε ένα νέο τμήμα δημιουργικής γραφής».