- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση επιμόρφωσης σε θέματα εκπαίδευσης προσφυγοπαίδων

Στην Αθήνα στις 8/12, στη Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση με τίτλο «Επιμόρφωση σε θέματα εκπαίδευσης προσφυγοπαίδων» σε συνδιοργάνωση Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Το κοινό ήταν Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, Στελέχη Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ΔΥΕΠ και ΤΥ, εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο. και φοιτητές του ΕΑΠ.

Η Εκδήλωση είχε μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θεματική της. Συντονίστρια της Εκδήλωσης η Αν. Καθηγήτρια του ΠΔΜ και Συντονίστρια και ΣΕΠ στο ΕΑΠ κ. Νεκταρία Παλαιολόγου, Αντιπρόεδρος της InternationalAssociationforInterculturalEducation (I.A.I.E.).

Στην Εκδήλωση συμμετείχε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΑΕ) του ΕΑΠ Καθηγητής κ. Αντώνης Λιοναράκης.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,με την υποστήριξη της ΙΑΙΕ, στο πλαίσιο εξ αποστάσεως Σεμιναρίου για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων, το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν στους επιμορφούμενους.

Στην Εκδήλωση στις προσκεκλημένες ομιλίες και στο πάνελ συζήτησης συμμετείχαν σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί: ΗUNICEFμε εκπρόσωπό της την κ. Καίσαρη-Ερνστ, η κ. Ξένια Πασά ως Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και ο κ. Γιάννης Μπαβέας ωςΕκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί στη συζήτηση που έγινε ανέδειξαν τη σημασία να δίνονται ευκαιρίες στα προσφυγόπαιδα και στις οικογένειές τους, με κατάλληλες εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές.