- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Φλώρινας (video, pics)

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται πλέον και επίσημα η πόλη της Φλώρινας, καθώς φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία Γεωργίου Μόδη.

Το δέντρο άναψε ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, μαζί με ομάδα παιδιών από το ΚΔΑΠ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που συνόδευσαν το άναμμα.

Καλωσορίζοντας όσους γέμισαν την κεντρική πλατεία ο κ. Γιαννάκης είπε:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω όλους στην εκδήλωση που διοργανώνουμε απόψε για να φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας και να ξεκινήσουμε να μετράμε μαζί αντίστροφα τις μέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, της ωραιότερης περιόδου του χρόνου.

Αφήνοντας στην άκρη την απαισιοδοξία, και κρατώντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας, ας έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και ας κάνουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού μας μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αναγεννησης, μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων του δήμου μας.

Ως Δημοτική αρχή, παρά τους λίγους μήνες θητείας μας, θέλοντας να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, συνεργαστήκαμε με φορείς και συλλόγους της περιοχής μας προσπαθώντας να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων και τους ευχαριστούμε θερμά.

Εκδηλώσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές.

Έτσι χάρη στον εθελοντισμό, την διάθεση προσφοράς και χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, η Φλώρινα φοράει τα γιορτινά της και πιστεύουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο για τους Φλωρινιώτες που θέλουμε να μείνουν στην πόλη, αλλά και για τους επισκέπτες.

Πριν περάσουμε στην αντίστροφη μέτρηση, εύχομαι, εκ μέρους της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων του δήμου, το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας από σήμερα, να είναι ένα δέντρο-σύμβολο αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, κι αισιοδοξίας. Το φως του αυτές τις άγιες μέρες να μας δώσει χαρά, οικογενειακή ζεστασιά, και δύναμη για το μέλλον που θα αντιμετωπίσουμε μαζί, με ενότητα και συλλογική πίστη στην προοπτική του δήμου μας.

Χρόνια Πολλά!

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία!

Ειρηνικό και Δημιουργικό το Νέο Έτος 2020!»

Παράλληλα, η Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας έπαιζε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Άη Βασίλης μοίραζε δώρα στα παιδιά, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν ξυλοπόδαροι, τάρανδοι και ξωτικά.

Αμέσως μετά το άναμμα του δέντρου ακολούθησε συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «The Bahalows», που κράτησε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους για δύο ώρες.

Νωρίς το απόγευμα, το τμήμα Μαγείρων του Δημόσιου ΙΕΚ Φλώρινας προσέφερε σοκολατένιες και άλλες λιχουδιές, ενώ καθόλη της διάρκειας της γιορτής ο δήμος Φλώρινας μοίραζε ζεστό κόκκινο κρασί.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Χριστουγεννιάτικες Φωτιές στη Φλώρινα» περιλαμβάνει:

17:00, Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας

«Ο Δικαιωματούλης και το μαγικό φίλτρο της αγάπης»

Οι Μαρία Θεοχάρη και Στέλλα Μαβίδου παρουσιάζουν μια ιστορία για τα δικαιώματα και τα όνειρα των παιδιών.

19:30, Πλατεία Γεωργίου Μόδη

Συναυλία με το συγκρότημα «Funk me up»

Παίζουν οι: Νίκος Κωτόπουλος (κιθάρα, φωνή), Ηλίας Κωτόπουλος (μπάσο, φωνή), Σάκης Τσότσκος (τύμπανα)