- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

Η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEFέχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ημέρα που γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου 1989, έχει κυρωθεί από 191 χώρες, ωστόσο30 χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμα παιδιά που στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως φαγητό, στέγη, πόσιμο νερό, εκπαίδευση, περίθαλψη και ψυχαγωγία.

Η Ελλάδα κύρωσε τη Σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου του 1992 με τον Ν.2101/92 και αποτελεί χώρα πρότυπο, καθώς τηρεί,σέβεται και προστατεύει τα Δικαιώματα του Παιδιού, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και προσφέρουν τη χαρά της δημιουργικότητας και της ομαδικής προσπάθειας.

Αναντίρρητα, ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας, προβάλλει τη σημασία που πρέπει να προσδώσουμε, ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου, να ενστερνιστούν τις πανανθρώπινες αξίες, πάνω στις οποίες είναι αναγκαίο να δομούνται οι σύγχρονες κοινωνίες.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ