- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρόταση στην δημοτική αρχή για την προκήρυξη εικαστικού διαγωνισμού για φοιτητές και απόφοιτους του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας

Στη Φλώρινα εδρεύει και λειτουργεί το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ.), στο οποίο φοιτά για πέντε χρόνια σημαντικός αριθμός φοιτητών/καλλιτεχνών. Το Τμήμα, επίσης, μετρά κι έναν μεγάλο αριθμό αποφοίτων, στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του. Με δεδομένο τη συμμετοχή διδασκόντων και φοιτητών στο όλο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και εικαστικό γίγνεσθαι της πόλης, αυτό που οφείλουμε ως δημοτική αρχή είναι να επιδιώξουμε τη συνεργασία και την περαιτέρω εμπλοκή του Τ.Ε.Ε.Τ. με την πολιτισμική πραγματικότητα του Δήμου μας και την ουσιαστική αξιοποίηση αυτού του σημαντικού κεφαλαίου, με αμφίδρομα οφέλη για τις συνεργαζόμενες πλευρές.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε την προκήρυξη διαγωνισμού από τον Δήμο Φλώρινας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας – Πολιτισμού και Τουρισμού(εναλλακτικά μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας), σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.Τ.,με την συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων του Τ.Ε.Ε.Τ. (των δύο τελευταίων ακαδημαϊκών ετών), στο πλαίσιο μιας ομαδικής έκθεσης τέχνης με τίτλο«Διάλογος με τη Φλώρινα». Προτείνουμε, δε, την εμπλοκή στη δράση αυτή και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στους χώρους του οποίου, στο Μέγαρο Εξάρχου, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και η έκθεση.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού, εφόσον η πρόταση μας γίνει αποδεκτή από την πλευρά του Δήμου Φλώρινας, αρχικά, και του Τ.Ε.Ε.Τ. και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στη συνέχεια, θα είναι αντικείμενο της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα συσταθεί άμεσα και θα αποτελείται από επτά (-7-)μέλη , τρία (-3-) από τον Δήμο Φλώρινας, τρία (-3-) από το Τ.Ε.Ε.Τ.(Δ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π.) και ένα (-1-) από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.

Ενδεικτικά θα μπορούσαν στους όρους να συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

Παράλληλα με την έκθεση και τον διαγωνισμό, μπορούν να προγραμματιστούν και άλλες δραστηριότητες όπως μια ημερίδα με ομιλίες καλλιτεχνών και με εικαστικά εργαστήρια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τ.Ε.Ε.Τ.

Ο καταθέτων την πρόταση

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος