- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Φαντασία» και «Παράσιτα» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Μετά την 1η ημέρα του αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο (3/12 στις 19.00 & 21.00) με ελεύθερη είσοδο και τις ειδικές προβολές με εισιτήριο τρόφιμα της παιδικής ταινίας «Σκυλομπελάς» (7/12 στις 17.00 & 19.00) για τη στήριξη της δράσης «Φαγητό για Όλους» της Κοινότητας Φλώρινας, ακολουθούν δύο ακόμη ταινίες: το ελληνικό ερωτικό δράμα «Φαντασία» και η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα δραματική κοινωνική σάτιρα «Παράσιτα»!

Φαντασία

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12: 21.00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12: 20.30
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12: 19.00
  • ΤΡΙΤΗ 10/12: 21.00

Γενική είσοδος 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ – ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

Ηθοποιοί: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάϊνας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Καφετζόπουλος, Μαρία Αποστολακέα

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος ταινίας: Ερωτικό δράμα

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον καταξιωμένο λαϊκό-ποπ τραγουδιστή της Αθηναϊκής νύχτας, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Παράσιτα (기생충)

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12:17.30
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12: 22.00
  • ΤΡΙΤΗ 10/12: 18.00

Γενική είσοδος 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ – ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο

Ηθοποιοί: Σονγκ Κανγκ-χο, Τσόι Γόο-σικ, Παρκ Σο-νταμ, Λι Σουν-κιούν

Διάρκεια: 132 λεπτά

Είδος ταινίας: Κοινωνική σάτιρα, δράμα

Η ανατρεπτική νοτιοκορεάτικη ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες. Δύο οικογένειες: η πλούσια Παρκ και η φτωχή Κιμ. Είτε η τύχη είτε η μοίρα, ενώνει αυτά τα δύο σπίτια και οι Κίμς νιώθουν μια χρυσή ευκαιρία. Με τη καθοδήγηση του Ki-woo, του μεγάλου γιου των Κιμ, τα παιδιά των Κιμ εκμεταλλεύονται τους Παρκς. Σύντομα, σχηματίζεται μια συμβιωτική σχέση μεταξύ των δύο οικογενειών. Οι Κιμς παρέχουν «απαραίτητες» πολυτελείς υπηρεσίες, ενώ οι Παρκς δίνουν στους Κιμς μια διέξοδο από τις άσχημες καταστάσεις τους. Αλλά αυτό το νέο οικοσύστημα είναι εύθραυστο, και σύντομα αρκετή απληστία και ταξική προκατάληψη απειλούν την νεοσυσταθείσα άνεση των Κιμς.

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ