- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δ. Μακεδονίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Θεοδώρα Βάσιου  πραγματοποίησε βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Νιώθω ασφαλής στο σχολείο μου» στις 26, 28 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2019.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πρόληψη της Βίας και της Επιθετικότητας  καθώς και την Προαγωγή της ασφάλειας στο χώρο του σχολείου.

Οι στόχοι του προγράμματος αφορούν στην κατανόηση της έννοιας της βίας και των μορφών έκφρασής της, στην αναγνώριση και κατανόηση των «δύσκολων» συναισθημάτων καθώς και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισης τους, την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και σύνδεση αυτών με την αντιμετώπιση της βίας, την ενίσχυση κλίματος συνεργασίας στην τάξη και βελτίωση των υφιστάμενων διαπροσωπικών σχέσεων.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και θα υλοποιήσουν 13 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας  από τα Δημοτικά Σχολεία: Πειραματικό Φλώρινας, Μελίτης, Αγ. Παντελεήμονα, Βαρυκού, Μανιακίου, Ιτέας, Αρμενοχωρίου, Αμμοχωρίου και  Αμυνταίου.

Η επ. υπεύθυνη του Κέντρου
Βικτώρια Ζιώγα
Ψυχολόγος- Επ. Σύμβουλος