- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Αντωνιάδης: «Το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών θα επιστρέψει στη Φλώρινα» (video)

Για το Σεπτέμβριο του 2017 προσδιορίζει την επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Αντωνιάδης, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Αφού χαρακτήρισε «έγκλημα» τη φυγή του τμήματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για «συντεχνία των καθηγητών του» που ήταν ο κύριος λόγος της φυγής, ενώ απέδωσε την πολιτική ευθύνη στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ωστόσο πως η νέα ηγεσία της Ν.Δ. είναι ενήμερη και σύμφωνη με την επιστροφή.

Τόνισε πως εδώ και 3-4 μήνες γίνονται συστηματικές προσπάθειες για το θέμα και πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, ενώ υπάρχει και η πολιτική βούληση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τουρλιδάκης θα καταθέσει την πρόταση του προς το υπουργείο για επιστροφή του τμήματος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε πως στη Φλώρινα θα δημιουργηθεί ένα ακόμα νέο τμήμα που θα πλαισιώσει το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Δείτε στο παρακάτω video τα όσα είπε αναλυτικά: