- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επαφές Σαπαλίδη – Σέλτσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (video)

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας μαζί με τον Βουλευτή του Σύριζα Φλώρινας πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις 21/07/2016 στην Αθήνα.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου καθώς και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και τον υπεύθυνο των ιδιωτικών επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατάθεσε προτάσεις και επιχειρήματα σχετικά με την εξαίρεση των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας από τις κατασχέσεις λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ζητώντας επιμήκυνση των οφειλόμενων δόσεων.

Ο κ. Λαμπριανίδης δεσμεύθηκε πως θα εξετάσει το δίκαιο αίτημα του Επιμελητηρίου μας. Επίσης, για τις επιχειρήσεις που κλείνουν δήλωσε πως θα δοθούν ιδιαίτερα οικονομικά κίνητρα για την επαναλειτουργία τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την επιχειρηματικότητα και την ανεργία στο νομό μας.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Τσολακίδη και με τον Γενικό  Δ/ντη κ. Κίλια αναδείχθηκε από την πλευρά του Επιμελητηρίου το μεγάλο ενεργειακό κόστος που έχουν επωμιστεί οι επιχειρήσεις μας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Τέλος, ορίστηκε συνάντηση στο πλαίσιο της ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσουμε φακέλους εταιριών της Π.Ε. Φλώρινας με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, με στόχο την οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος.

13767241_1749079072041601_4469458761281209249_o