- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση Αντωνιάδη για την προαιρετική εισφορά 0,30 ευρώ στη σύνταξη των πολιτικών συνταξιούχων

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Απάλειψη της προαιρετικής εισφοράς ύψους 0,30 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη των πολιτικών συνταξιούχων από τους υπό κατάργηση επιβληθέντες φόρους υπέρ τρίτων», κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στον πίνακα των επιβληθέντων φόρων υπέρ τρίτων που πρόκειται να καταργηθούν, περιλαμβάνεται και η προαιρετική εισφορά ύψους 0,30 ευρώ του Ν. 2042/1992 στη μηνιαία σύνταξη των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) και των Σωματείων της. Το 70% και πλέον της προαιρετικής αυτής εισφοράς περιέρχεται στα 58 Σωματεία των Πολιτικών Συνταξιούχων και λιγότερο από το 30% για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας (προσωπικό, έκδοση και δωρεάν παροχή εφημερίδας, μετακίνηση 9 μελών του Δ.Σ. από και προς τις περιφέρειές τους, ετήσια πανελλήνια συνέδρια, συνδρομή στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνταξιούχων FERPA, κοινόχρηστα, κ.λπ.).

Επειδή η εισφορά αυτή είναι ανταποδοτική και όχι υποχρεωτική, αφού ο συνταξιούχος μπορεί να την διακόψει οποτεδήποτε, δεν αποτελεί μόνιμο φόρο υπέρ τρίτων που επιβαρύνει τους φορολογούμενους.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σκοπεύετε να απαλείψετε την προαιρετική εισφορά ύψους 0,30 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη των πολιτικών συνταξιούχων από τη λίστα των υπό κατάργηση επιβληθέντων φόρων υπέρ τρίτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης