- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση Αντωνιάδη για τις συνέπειες από την πτώχευση του ομίλου Μαρινόπουλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Αντιμετώπιση των συνεπειών από την πτώχευση του ομίλου Μαρινόπουλου», κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Γιάννης Αντωνιάδης.

 Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες μέρες η οικονομία της χώρας συγκλονίστηκε από μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη, την -επί της ουσίας- πτώχευση του άλλοτε κραταιού ομίλου Μαρινόπουλου. Οι άνθρωποι της αγοράς γνώριζαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη εδώ και καιρό. Οι οφειλές σε προμηθευτές υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα τα μισοάδεια ράφια των καταστημάτων του ομίλου. Στο μεταξύ, ο όμιλος συνέχιζε να εξαγοράζει ανεξέλεγκτα μικρότερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, αλυσίδες καφέ κλπ.

Αυτή τη στιγμή, τα χρέη του ομίλου αντιστοιχούν στο 1% περίπου του ΑΕΠ της χώρας, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, μαζί με τις οικογένειές τους φτάνουν σε αριθμό τους κατοίκους μιας πρωτεύουσας νομού.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Έχει ληφθεί μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων και των προμηθευτών (διασφάλιση εργασίας, αποζημιώσεις κ.λπ);
  2. Έχει γίνει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία του ομίλου Μαρινόπουλου τα τελευταία 10 χρόνια;
  3. Σκοπεύετε να ελέγξετε αν υπάρχουν στο εξωτερικό περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) στο όνομα των ιδιοκτητών του ομίλου;

Ο ερωτών βουλευτής

 Γιάννης Αντωνιάδης