- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση Γ. Αντωνιάδη για την ένταξη των «μάχιμων» εκπαιδευτικών στα ειδικά μισθολόγια

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Ένταξη των ‘μάχιμων’ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ισχύον καθεστώς για τα λεγόμενα ‘ειδικά μισθολόγια’» κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μισθοί των δασκάλων και καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  είναι πολύ χαμηλοί τόσο σε σχέση με το κοινωνικό έργο που προσφέρουν όσο και σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, περνούν πολλά χρόνια από τον εργασιακό τους βίο μακριά από τα σπίτια τους, σε δυσπρόσιτες περιοχές και καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τον πενιχρό μισθό τους. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς πως η φύση της δουλειάς τους παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με αυτή των στρατιωτικών.

Εντούτοις, για το ελληνικό κράτος δεν θεωρούνται μια ειδική κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων όπως τα «ειδικά μισθολόγια», αλλά λογίζονται ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Οι περισσότεροι εξ’αυτών επιβιώνουν χάρη στη βοήθεια της οικογένειάς τους και ελπίζουν πως θα καταφέρουν κάποια στιγμή μετά από αρκετά χρόνια να υπηρετήσουν κοντά στον τόπο συμφερόντων τους, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος διαβίωσης. Δυστυχώς, με τις τελευταίες μειώσεις στους μισθούς, ακόμη και αυτή η ελπίδα τείνει να σβήσει.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να εντάξετε και τους «μάχιμους» εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα «ειδικά μισθολόγια» (στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, λιμενικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, γιατροί στο ΕΣΥ, διπλωμάτες, αρχιερείς, ιατροδικαστές, προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες κ.ά.), ώστε να διορθωθεί η υφιστάμενη αδικία;

Ο Βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης