- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Να είμαστε όλοι εκεί

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διάφορα προβλήματα με την σύνταξη τους. Στα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα (ΟΑΕΕ), οι συνθήκες είναι  τριτοκοσμικές και δεν βρίσκουν άκρη.

Οι ταλαίπωροι επαγγελματίες προσφεύγουν σε εργατολόγους για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους και να δικαιωθούν.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου  2016, θα επισκεφτεί τη Φλώρινα, ο Υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Ο Υφυπουργός θα  έχει το πρωί της ημέρας αυτής επαφές με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής  και το απόγευμα 7:30 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας θα μιλήσει στο κοινό της πόλης.

Σίγουρα είναι μια ευκαιρία να τον ενημερώσουμε αλλά και να ενημερωθεί, να ακούσει ο αρμόδιος υπουργός από κοντά τα προβλήματα των απελπισμένων ελεύθερων επαγγελματιών και όχι μόνο. Εξάλλου το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αγγίζει τους πάντες. Να ακούσει και να μάθει από πρώτο χέρι πως είναι άδικος ο ΟΑΕΕ, να τοκίζει με 35% τέλη καθυστέρησης, που λόγω κρίσης αδυνατούν να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελαματίες.

Τέλος θα πρέπει να ακούσει πως είναι βάρβαρο και απάνθρωπο να στέλνουν τέτοια τελεσίγραφα    όπως το παρακάτω:

«Σε περίπτωση που δεν πληρώσετε την παραπάνω οφειλή στην οριζόμενη ημερομηνία των δύο μηνών, από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Π.Δ 258/2005, ολόκληρο το ποσό αυτής είναι πλέον ληξιπρόθεσμο και η σύνταξη θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1η του επομένου μηνός της εξόφλησης του συνόλου της οφειλής χάνοντας όλες τις αναδρομικές συντάξεις σας.

Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που δεν πληρώσετε εντός της προθεσμίας του διμήνου, η οφειλή σας θα αναπροσαρμοστεί με εισφορές, που θα ισχύουν κατά την ημερομηνία εξόφλησης συν τα τέλη καθυστέρησης.»

Με αυτό το τελεσίγραφο ο ΟΑΕΕ δηλώνει πως δεν έχει επαφή με την σκληρή πραγματικότητα  και  χρειάζεται επειγόντως θεραπεία.

ΥΓ. Να είμαστε όλοι εκεί να θέσουμε στον υπουργό τα συνταξιοδοτικά μας προβλήματα και να αποτρέψουμε τυχόν ενέργειες από κάποιους βαλτούς, που τελευταία προσπαθούν βρίζοντας να ματαιώσουν τέτοιες γόνιμες ανοιχτές συζητήσεις.

Με τιμή

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας