- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας επιστρέφει «ως απαράδεκτη» την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή εκδήλωση

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα 01-07-2016 και αποφάσισε ομόφωνα να επιστραφεί  ως απαράδεκτη η πρόσκληση που λάβαμε από την Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συμμετάσχουμε σε εκδήλωση που πραγματοποιεί στην Φλώρινα ο κυβερνητικός – κομματικός φορέας «με θέμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό», την 2α Ιουλίου 2016.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας βρίσκεται εδώ και επτά μήνες σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πολύμηνη αποχή, αντιδρώντας στον νόμο (πλέον) – λαιμητόμο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις νέες διατάξεις της Πολιτικής Δικονομίας που αφήνουν τον πολίτη απροστάτευτο απέναντι σε Τράπεζες και ισχυρούς οικονομικά αντιδίκους.

Η κυβέρνηση με τον νέο νόμο επιβάλει εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών σε όλους τους δικηγόρους και τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες περικόπτοντας ταυτόχρονα ακόμα και στο μισό τις συνταξιοδοτικές παροχές που θα λάβουν αλλά και προσθέτοντας πέντε έως δέκα χρόνια υποχρεωτικού χρόνου ασφάλισης.

Με τον νέο νόμο καταστρέφονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χιλιάδες νέοι συνάδελφοι οδηγούνται  εκτός της εργασίας τους, επιβάλλεται ουσιαστική δήμευση του εισοδήματός τους.

Η κυβέρνηση αθέτησε όλες τις έναντι ημών δεσμεύσεις και αρνήθηκε να υιοθετήσει ακόμα και ήσσονος βαρύτητας τροπολογίες παρά τις διαβεβαιώσεις της.

Η ίδια κυβέρνηση θεσμοθέτησε τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος διευκολύνει τους πλειστηριασμούς σε βάρος των πολιτών, συρρικνώνει την προστασία της πρώτης κατοικίας έναντι των Τραπεζών, πολλαπλασιάζει το κόστος πρόσβασης στην Δικαιοσύνη που γίνεται προνόμιο των λίγων και ισχυρών. O ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ένα περίπου έτος πριν χαρακτήριζε τον νέο Κώδικα ως «εκτρωματικό» σχέδιο που οδηγεί «σε μετατροπή της Δικαιοσύνης σε μία fast-track, βιομηχανοποιημένη διαδικασία, με ολέθριες συνέπειες στο επίπεδο της παρεχόμενης δικαστικής προστασίας προς τους πολίτες» (Τμήμα Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, 15-12-2014).

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Δικηγορικό Σώμα αγνοήθηκε, στοχοποιήθηκε ακόμη και λοιδορήθηκε από κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι νόημα θα είχε οποιοσδήποτε διάλογος με έναν αποδεδειγμένα τόσο αναξιόπιστο συνομιλητή και καλούμε και κάθε άλλο φορέα να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση-φιέστα που διοργανώνεται.

Χρειάζεται, αντίθετα, πολύ θράσος να καλούμαστε εκ των υστέρων να παρακολουθήσουμε τις «διδαχές» του κ. Πετρόπουλου, ως προς τον οποίο αρκούμαστε να επαναλάβουμε την απερίφραστη πολιτική καταδίκη κάθε βουλευτή και κυβερνητικού παράγοντα που είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος και συνετέλεσε στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, καθιστώντας  οριστικά ο ίδιος τον εαυτό του «ξένο σώμα»  απέναντι στους συναδέλφους του.

Για τον Δ.Σ.Φ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Π. Στεφανίδης                                         Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης