- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ομιλία Αντωνιάδη για το νέο εκλογικό νόμο (video)

Για το νέο εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική μίλησε την Τετάρτη κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Μορφίδη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο έχει τώρα για πέντε λεπτά ο κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλησπέρα σας. Με αφορμή τη μαύρη επέτειο, με καθαρές, ξεκάθαρες κουβέντες καταδικάζουμε την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους. Καταδικάζουμε τις δολοφονίες και τους βιασμούς από τους Τούρκους. Καταδικάζουμε την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων ακόμα και σήμερα από τους Τούρκους.

Δεν ξεχνούμε. Δεσμευόμαστε σε έναν διαρκή αγώνα μέχρι της τελικής δικαίωσης, που δεν είναι άλλη από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού μέσα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Άκουσα με έκπληξη τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για να καταδικάσει τους Τούρκους, λες και δεν σκότωσε κανείς, δεν βίασε κανείς, δεν βεβήλωσε κανείς. Τέτοια δουλοπρέπεια είναι πράγματι απίστευτη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι λέτε τώρα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ακούστε λίγο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Τι να ακούσω;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Πάω στους αναρχικούς. Καταδικάζουμε την ύπαρξη των αναρχικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Απαξιώνουν έτι περεταίρω τα ήδη απαξιωμένα δημόσια ιδρύματα και, δυστυχώς, η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Για τον τουρισμό -έφυγε η κυρία Υπουργός- δυστυχώς με τις άφρονες και άστοχες ενέργειες τα νησιά μας «βουλιάζουν» από την έλλειψη τουριστών. Επί τόσους μήνες βομβαρδίσατε την Ευρώπη με την ανάδειξη του θέματος και με εξαθλιωμένους ανθρώπους. Σπείρατε ανασφάλεια καιτώρα θερίζουμε την έλλειψη των τουριστών. Τρομοκρατήσαμε τους τουρίστες. Δεν υπάρχουν τουρίστες. «Κλαίνε» τα νησιά.

Οκτώ Τούρκοι ζητούν πολιτικό άσυλο. Είναι καθαρά θέμα της δικαιοσύνης. Με ποιο δικαίωμα βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη και κάνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη; Με ποιο δικαίωμα ο Υπουργός Εξωτερικών, ο «αόρατος» κ. Κοτζιάς, διαβεβαιώνει τον ομόλογό του ότι θα λυθεί το θέμα;

Με ποιο δικαίωμα ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τον «σουλτάνο» ότι εντός δεκαπέντε ημερών θα έχει διευθετηθεί το ζήτημα; Αυτό το ανακοίνωσε ο κ. Ερντογάν στα ξένα ΜΜΕ, γιατί οι Τούρκοι όσους δείχνουν υποτέλεια, τους αδειάζουν και δεν τους σέβονται.

Με ποιο δικαίωμα ο Τούρκος Πρέσβης απειλεί την χώρα; Απευθύνεται στη Ζιμπάμπουε;

Και η Κυβέρνηση γιατί υποκρίνεται; Γιατί δεν απαντά; Τέτοια δουλοπρέπεια, τέτοια υποτέλεια είναι απίστευτη.

Πού είναι η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός της Κυβέρνησης; Εξαντλείται στους αναρχικούς των Εξαρχείων και στους αναρχικούς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου;

Έρχομαι στο νομοσχέδιο. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Την ώρα που μεγαθήρια, όπως ο Μαρινόπουλος, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κλείνουν, και εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες προστίθενται στους ανέργους, αντί η Κυβέρνηση να ασχολείται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με το θέμα της οικονομίας και της ανεργίας, τι κάνει;

Κάποιοι συνάδελφοι είπαν ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Αυτό είναι το δεύτερο. Όχι, κύριοι συνάδελφοι, πρωτίστως προσπαθεί να χειραγωγήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Προσπαθεί να καθυποτάξει την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

Για δείτε την αλληλουχία των πραγμάτων. Ξεκίνησε με τη δικαιοσύνη: παρεμβάσεις, καρατομήσεις, τρομοκράτηση των δικαστών. Συνεχίζει με τους ενστόλους: Καθαιρέσεις ηγεσίας, προσβολές, τρομοκράτηση όλων αυτών.

Συνεχίζει με τις Ανεξάρτητες Αρχές και με την αδρανοποίησή τους. Έρχεται η σειρά των καναλιών. Εδώ, έχουμε τον νέο «σουλτάνο», τον κ. Τσίπρα ο οποίος τα έχει καθυποτάξει. Τα νέα «γιουσουφάκια» της Κυβέρνησης είναι τα σημερινά ιδιωτικά κανάλια. Για κάνετε μια σύγκριση όταν επί Πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή βομβαρδίζονταν καθημερινά με το υποτιθέμενο σκάνδαλο Ζαχόπουλου και με το υποτιθέμενο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ποια ήταν η αντίδραση τότε; Καμία. Σεβάστηκε τον θεσμικό του ρόλο. Σεβάστηκε την ανεξαρτησία των καναλιών. Θα μπορούσε και τότε ο ίδιος να τα έχει κλείσει.

Στη συνέχεια –και ολοκληρώνω- έρχεται ο εκλογικός νόμος. Γιατί; Η Κυβέρνηση λέει: «Μετά από μένα το χάος. Αφού εγώ δεν μπορώ να κυβερνήσω, δεν μπορεί κανένας». Γιατί δεν συμφώνησε η Κυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα να βρουν μια κοινή ημερομηνία για να φέρει το νομοσχέδιο; Το φθινόπωρο του 2016, το χειμώνα του 2016, την άνοιξη του 2017, το καλοκαίρι του 2017. Όλα αυτά είναι ουδέτεροι χρόνοι. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Άρα, όλα αυτά ήταν ουδέτεροι χρόνοι.

Δεν μπαίνω στο θέμα του δικαιώματος της ψήφου στα δεκαεπτά, στο μπόνους των πενήντα εδρών, στο 3%. Όλα αυτά είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Αν ήθελε η Κυβέρνηση θα τα έβαζε όλα στο τραπέζι μαζί με την ψήφο στους ομογενείς, το σπάσιμο των περιφερειών -αυτό κι αν είναι σκάνδαλο, κύριοι συνάδελφοι- όπου έχουμε τους αιώνιους Βουλευτές-κυβερνήτες. Μια θητεία Βουλευτές, την επόμενη κυβερνήτες. Κανείς δεν λέει τίποτε. Υποκλίνονται οι πάντες.

Η κοινωνία ασφυκτιά, η κοινωνία αγωνιά. Το καράβι βυθίζεται. Η Κυβέρνηση άλλοτε «χτενίζεται» και άλλοτε μηχανεύεται τρόπους για να κρατηθεί στην εξουσία. Και είναι ό,τι πιο ανήθικο όταν οι πολίτες πεινούν και οι νέοι ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά.

Κλείνω –δεν προλαβαίνω να τα πω όλα- λέγοντας το εξής: Ας αφήσει η Κυβέρνηση τις απλές αναλογικές, ας αφήσει τα κανάλια και τους δικαστές στην ησυχία τους. Ας ασχοληθεί η Κυβέρνηση με τα πραγματικά προβλήματα. Αυτό θέλει το 100% των Ελλήνων. Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία. Όταν το κάνετε, θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Ευχαριστώ πολύ.