- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αν. Πετρόπουλος: Για όλα φταίει η… παραπληροφόρηση (video)

Αφού παραδέχτηκε πως η κοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα, σημείωσε πως αυτά είναι απόρροια των προηγούμενων κυβερνήσεων και πως η κατάσταση είναι μεν δυσμενής, αλλά και αναστρέψιμη, ενώ κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως παραπληροφορούν και πως παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα από την πραγματική.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, εμφανίστηκε στη Φλώρινα αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ζήτησε να υπάρξει «καλοπιστία» από τους πολίτες.

Για το ΕΚΑΣ έκανε λόγο πως αποτελούσε επιλογή παλιότερων κυβερνήσεων που στόχο είχε να κρατά σε ομηρία τους συνταξιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους και πως δεν ταιριάζει στο σημερινό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. «Αυτοί που ήθελαν την περικοπή του ΕΚΑΣ σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης που εφάρμοσε αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν» είπε στη συνέχεια για να προσθέσει πως «το ΕΚΑΣ ήταν μηχανισμός σύγκλισης του μέσου όρου σύνταξης και εισοδήματος, σύγκλιση η οποία έχει επέλθει πια».

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως αγνοεί τη μοίρα των ανθρώπων και προσθέτοντας πως «δε μπορεί να διεκδικεί την πρωτιά κάποιος που είναι μέρος του συστήματος και επίλεκτο μέλος της διαπλοκής και να εμφανίζεται ως καταλληλότερος απέναντι σε εκείνον που κάνει τον αγώνα για το χτύπημα της διαπλοκής εμπράκτως».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «όταν φύγει η επίδραση της κάθε φορά φτιασιδωμένης επικαιρότητας, η παραπλάνηση και η παραποίηση της αλήθειας που γίνεται από τα ΜΜΕ, όταν τα πράγματα θα είναι επιτέλους ειλικρινή, όταν η διαπλοκή χτυπηθεί καθοριστικά και τα ΜΜΕ αποκτήσουν την πηγαία σχέση που πρέπει να έχουν με την αλήθεια, τότε θα έχουμε και μία αβίαστη γνώμη του ελληνικού και όχι φτιασιδωμένα και κατασκευασμένα ποσοστά από τα γκάλοπ».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι να εμποδίζεται η πληροφόρηση του λαού με την παραπληροφόρηση. «Αντί να δούμε τα θετικά, βλέπουμε μία διαστρέβλωση και παραποίηση της εικόνας» είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Πετρόπουλος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

DSC_0853 DSC_0858 DSC_0860 DSC_0863