- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τίμησαν τον Άγιο Προκόπιο στην Κλαδορράχη

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Κωνσταντινίδης


Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου τιμήθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου 2016 στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κλαδορράχη Φλώρινας, οποίος χρονολογείται το 1874, σύμφωνα με επιγραφή στο κεντρικό οπαίο της ανατολικής πλευράς του.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, παρουσία του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος εκκλησιάστηκε και στη συνέχεια κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Αρχ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, πλαισιωμένος από τον π. Αθανάσιο Θεοφανίδη και τον Αρχιδιάκονο Αγαθάγγελο Ταλλίδη.

Στο κήρυγμα του ο οικείος ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Προκοπίου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ναοί με το όνομα αυτό, σπανίζουν.

Την προηγουμένη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας καθώς και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στου δρόμους του χωριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανήμερα της εορτής του Αγίου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος του εν Ευβοία και αγρυπνία, ενώ την επομένη το πρωί το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μονής.

Προς ενημέρωση των πιστών, το Λείψανο του Οσίου Δαβίδ θα παραμείνει στη Μονή μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Πηγή: romfea.gr

agios prokop-1

agios prokop-2

agios prokop-3

agios prokop-4

agios prokop-5

agios prokop-6

agios prokop-7

agios prokop-8

agios prokop-9

agios prokop-10

agios prokop-11

agios prokop-12

agios prokop-13

agios prokop-14

agios prokop-15

agios prokop-16

agios prokop-17