- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοινώσεις του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Φλώρινας

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. Φλώρινας καλεί όλα τα μέλη των συνταξιούχων και μη εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει εις την έκθεση Θεσσαλονίκης την 10/09/2016 και ώρα 18 απογευματινή για τα άδικα αντικοινωνικά αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα κατά τον εργαζομένων των συνταξιούχων και ολοκλήρου του ελληνικού λαού.

Πρέπει να δώσουμε το παρόν όλοι μαζί εις την παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να ανατρέψουμε όλα τα βάρβαρα μέτρα που νομοθετεί σε καθημερινή βάση η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκτελώντας ως πειθήνιο όργανο τα κελεύσματα της τρόικας και της άρχουσας τάξεις του κεφαλαίου.

Η μεταφορά των μελών θα είναι δωρεάν, ώρα αναχώρησης (2+30) μεσημβρινή από την πάνω μεριά του παλαιού γηπέδου της Φλώρινας στον δρόμο απέναντι από το Κ.Τ.Ε.Λ. της Φλώρινας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ

———————————-

TΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για το «κοινωνικό κράτος» αλλά και οι τροπολογίες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για την αντικατάσταση του κομμένου Ε.Κ.Α.Σ. αποτελούν ασέβεια ύβρη και ντροπή για τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. τη γενιά που έκτισε τη μεταπολεμική Ελλάδα και πλήρωσε με αίμα και ιδρώτα για την θεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα.

Αλλά και μετά την άφιξη του υπουργού εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κ. Πετρόπουλου εις την Φλώρινα την (02/07/2016) εις την ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μία αόριστη ρητορική τοποθέτηση μη δίνοντας καμία απάντηση στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και δη οι Φλώρινα με ανεργία της τάξεως του 47%.

Ως Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Φλώρινας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μία τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο ελληνικός λαός και ειδικά ο συνταξιούχος του Ο.Α.Ε.Ε. μετά από (40-45) χρόνια σκληρής εργασίας να παίρνει σήμερα σύνταξη της τάξεως των (400-500) ευρώ μη μπορώντας να αντεπεξέλθει εις της στοιχειώδη υποχρεώσεις του με διάφορους έμμεσους και άμεσους φόρους με των αντισυνταγματικό Ε.Ν.Φ.Ι.Α υποσχόμενη προεκλογικά την κατάργηση του. και όσο για το Ε.Κ.Α.Σ. βροντοφώναζαν όλη οι βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης ότι δεν θα βρεθεί βουλευτής να ψηφίσει την κατάργηση του. Και τι ειρωνεία για μια αριστερή κυβέρνηση κατά εσάς να δικαιολογήστε ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν  προαποφασισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταργώντας κάθε ένια  σοβαρότητας ποσό μάλλον από μία αριστερή κυβέρνηση που θέλετε να λέγεστε .Ψηφίζοντας ένα νόμο λαιμητόμο οι 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργώντας τα κατώτατα όρια των συντάξεων που εμπεριέχονται στα <<ελάχιστα όρια κοινωνική ασφάλειας>> και έρχεται τώρα χωρίς τροπή να αντικαταστήσει τη νέα αφαιμάξει των χαμηλοσυνταξιούχων με κουπόνια της ντροπής τα οποία είναι τα απομεινάρια των αρχικών σχεδιασμών του 1996. από την κυβέρνηση Σημίτη. Η χορήγηση προγράμματος κουπονιών ανταλλάξιμων με διάφορες υπηρεσίες>>  ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί της τότε κυβέρνησης που αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά της οργισμένες αντιδράσεις των συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων. και στην συνέχεια μη μπορώντας να κάνη διαφορετικά οι τότε κυβέρνηση εφεύρε το περίφημο ΕΚΑΣ επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. και τότε όλες οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις ήταν αντίθετοι με την εφεύρεση του ΕΚΑΣ .πάγιο αίτημα όλον τον οργανώσεων ήταν οι πλήρη ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ των κατωτέρων συντάξεων. Δεν με εκπλήσσει καθόλου  η νέα ιδεολογική εξαχρείωση της συγκυβέρνησης, καθώς <<ψωνίζει από το ίδιο μαγαζί ιδέες>> <<δεξαμενής σκέψης>> της ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σήμερα οι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- δεν κάνη τίποτε Άλλο παρά Πάνο εκτελεί πιστά ως πειθήνιο όργανο τα κελεύσματα της ΤΡΟΙΚΑΣ -Δ.Ν.Τ. και της άρχουσας τάξεις της πλουτοκρατίας και των τραπεζών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η περικοπή του ΕΚΑΣ. Είχε ψηφιστεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ πέρυσι τον Αύγουστο σύνολο ψηφισάντων (222) βουλευτές εκτελώντας ως πειθήνια όργανα της τρις κατάρατης τρόικας για να μη πέσει οι χώρα στα βράχια. και τώρα με κροκοδείλια δάκρια όλη τους Οδύρονται και φωνάζουν για να καλύψουν τα δικάτους εγκλήματα κοινός μας δουλεύουν.

Φίλοι και φίλες δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά ένα, μόνο ενωμένοι όλοι μαζί με της υγιείς πολιτικές και συνδικαλιστικές σε ένα ανελέητο αγώνα διεκδίκησης για ένα καλύτερο αύριο το δικαίωμα να ζήσουμε ως άνθρωποι με κάθε αξιοπρέπεια και όχι ως παρίες της κοινωνίας  μετά από 40-45-χρόνια σκληρής εργασίας όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε να αγωνιστούμε  κατά όλον αυτόν τον πολιτικών δυνάμεων που έφεραν χώρα μας και των λαών μας σε αυτή την δεινή  κατάσταση της εσχατιάς και της ανυπαρξίας ολόκληρο του ελληνικό λαό.

————————————————-

Σήμερα 23/8/2016 ημέρα Τρίτη  κάλεσε ο πρόεδρος σαι έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό συμβούλιο Ο.Α.Ε.Ε-Ν. Φλώρινας,  λαμβάνοντας γνώση την τελευταία στιγμή, την αναγγελία του θανάτου του πρώην προέδρου Δ.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. Φλώρινας επί μία τριετία,  Μουντούση Ναούμ.

Το Δ.Σ μετά το πέρας της συνεδρίασης, πήρε της εξής αποφάσεις.

α) να διαβιβάσει τα θερμά συλλυπητήρια εις την οικογένεια του εκλιπόντος, εκ μέρους όλον τον μελών, του Σωματείου συνταξιούχων, Ο.Α.Ε.Ε.-Ν Φλώρινας.

β) να σταλεί ένα στεφάνη, εις μνήμη του εκλιπόντος.

Γ) να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, εις την οικογένεια του εκλιπόντος, και να δημοσιευθεί εις το τοπικό τύπο της Φλώρινας, και εις την εφημερίδα της Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε.-Ελλάδας.

Υστερόγραφο

Καλό ταξίδι πρόεδρε και φίλε Ναούμ ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει του αγαπημένου σου χωριού, Λαιμό Φλώρινας που τόσο το πολύ αγαπούσες που σε ανύποπτο χρόνο είχες εκφράσει σε εμένα, προσωπικά την επιθυμία σου, αφήνοντας παρακαταθήκη εις την οικογένεια σου, όπως ενταφιαστεί οι σορό σου, εις το χωριό σου που τόσο πολύ αγάπησες, καθώς η ψυχή και η καρδιά σου, έχει φροντίσει ώστε να μη χαθεί η μνήμη, για μας πρόεδρε και φίλε Ναούμ, που σε γνωρίσαμε αυτά τα λίγα χρόνια θα παραμείνεις, για πάντα στης καρδιές όλον μας, ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ως ένας μεγάλος στοχαστής στόχων και προσφοράς, στην κοινωνία στον άνθρωπο, μπορώ να πω ακόμα, και στην καλλιέργεια χαρακτηριστικών, μιας ιδιαίτερης κουλτούρας μετριοφροσύνης, και αγάπης προς τον άνθρωπο.

Εμείς φίλε Ναούμ, να ξέρης και να είσαι σίγουρος, ότι θα συνεχίσουμε την παρακαταθήκη που μα άφησες το εφ αγωνίζεσθε, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία για τον άνθρωπο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ           ΣΒΑΡΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

———————————————

ΑΙΤΗΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ.

α) Έκπτωση του εισιτηρίου των αστικών Συγκοινωνιών σε άτομα άνω των 65 ετών στο 50% όπως ισχύει σε όλες της Αστικές Συγκοινωνίες της αττικής και Θεσσαλονίκης.

β) Έκπτωση της αξίας του εισιτηρίου 50% και στις υπεραστικές συγκοινωνίες στα τα άτομα άνω των 65 ετών και των κατοίκων της επαρχίας «ΦΛΩΡΙΝΑ» όπως ισχύει για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Κύριοι το Σωματείο συνταξιούχων «Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ» συνεπικουρούμενο και από άλλους φορείς της Φλώρινας και μιας τηλεφωνικής σφυγμομέτρησης με το κοινό της Φλώρινας, καθώς επίσης και μετά την εισήγηση μου σε μια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της «Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε» «ΑΙΤΗΣΗ» ως πρόεδρος «Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ» Παίρνοντας ψήφισμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. ότι θα έχομε την πλήρη και κάθε στήριξη από την «Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε» για κάθε περεταίρω ενέργεια χρειαστεί προς την πολιτεία για οποιοδήποτε θέμα αίτημα και τοπικού χαρακτήρα ακόμα  «περιφέρεια» «Φλώρινα» έρχομαι δια της παρούσης επιστολή μου «ΑΙΤΗΣΗ» να συζητήσουμε και να «ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ» να ενεργοποιήσετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τους τρόπους για την ίση μεταχείριση όλον τον ελλήνων όσον αφορά τη μείωση των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία  μετά το 65 έτος της ηλικίας, κάθε άρνηση όλων των φορέων για την μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα την εκλάβουμε ως απαξίωση έναντι της Αθήνας και θα θεωρήσουμε αυτό που ευλόγως υπάρχει στο νου και στην σκέψη όλων, ότι Ελλάδα είναι μόνο το λεκανοπέδιο αττικής οι δε υπόλοιποι που κατοικούν σε αυτή τη χώρα είναι πολίτες δευτέρας διαλογής.

Με την πεποίθηση ότι οι προτάσεις μας θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης προς επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας και την αποκατάσταση της αδικίας που γίνεται εις βάρος των επαρχιωτών, είμεθα πρόθυμη να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για να την επίλυση των προβλημάτων, διαφορετικά θα προβούμε σε διάφορες κινητοποιήσεις αν αυτό καταστεί αναγκαίων, έχοντας πάντα αρωγό την «Π.Ο.Σ.-Ο.Α.Ε.Ε» «ΕΛΛΑΔΑΣ» δίπλα μας σε κάθε αίτημα μας προς κάθε φορέα αποκατάστασης κάθε αδικίας προς όφελος ολόκληρης ελληνικής κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται για οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ              ΣΒΑΡΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Υστερόγραφο

Το πρόσχημα που επικαλούνται φορείς και κράτος για την μη  εφαρμογή ακόμα και στην περιφέρεια την μύωση του εισιτηρίου άνω των 65 ετών για την υπόλοιπη  Ελλάδα είναι ότι οι αστικές συγκοινωνίες της αττικής και Θεσσαλονίκης είναι δημόσιες ενώ της επαρχίας είναι ιδιωτικές, Το πρόσχημα αυτό αυτομάτως καταρρίπτεται ως αβάσιμο διότι για είναι δημόσιες τις συντηρεί το κράτος. ΑΠΟ ΠΟΥ, μα από τους φόρους που εισπράττει από τους έλληνες πολίτες ενεργούς και συνταξιούχους, «ΔΗΛΑΔΗ» ο φορολογούμενος πολίτης ο οποίος δηλώνει εισοδήματα (Χ) πληρώνει τους αναλογούντες φόρους (Χ) χωρίς το κράτος να ενδιαφέρεται εάν ο φορολογούμενος είναι κάτοικος αττικής η Θεσσαλονίκης η σε οποιαδήποτε πόλη, χωριό, η βουνό της Ελλάδας βρίσκεται, αφού λοιπόν πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι τον ίδιο φόρο είναι αδικία το κράτος να μεροληπτεί εις βάρος των κατοίκων όλης της χώρας έναντι των κατοίκων του λεκανοπεδίου της αττικής και της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

ΖΗΤΟΥΜΕ και απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας που βιώνουν σήμερα όλη οι πολίτες της επαρχίας, της Ελλάδας «Φλώρινας» απορρέοντας και εκ του συντάγματος ίση όλη έναντι όλον για τον λόγο αυτό και μόνο  σας παρακαλούμε όλη οι φορείς όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση της αδικίας.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο.Α.Ε.Ε.-Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ           ΣΒΑΡΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ