- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στα αρχαία

Απλήρωτοι παραμένουμε οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο 13 της Εφ.Α. Φλώρινας. Αναλάβαμε τα καθήκοντα μας στης 01/06/2016 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ να πιστώνετε στους λογαριασμούς μας.

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής σιωπούν.

Οι περισσότεροι από εμάς υπήρξαμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα άνεργοι και η ανάγκη μας για εργασία και επιβίωση μας ώθησε να συμμετάσχουμε σε τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις.

Εργαστήκαμε σχεδόν όλο το καλοκαίρι κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, σε θερμοκρασίες 37-38 C κάτω από τις λιγοστές και σπασμένες ομπρέλες.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν 90-100 χιλιόμετρα την ημέρα για να πάνε στην δουλειά τους και δεν έχουν λεφτά να βάλουν βενζίνη, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί παίρνουν πολυήμερες άδειες με την προσδοκία ότι θα πληρωθούν κατά την διάρκεια αυτών των ημερών.

Κανένας όμως από τους υπευθύνους δεν νοιάζεται και δεν έχουμε ακούσει ακόμα τον λόγο για τον οποίο παραμένουμε απλήρωτοι. Μία ματιά στην διαύγεια της Εφ.Α. Φλώρινας αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσες πληρωμές γίνονται καθημερινά σε δευτερεύουσας σημασίας θέματα και οι εργαζόμενοι μένουν επί δυόμιση μήνες απλήρωτοι. ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ στους υπευθύνους.

Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα του 2016, όπου η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν συμβαίνει μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο με αυτές τις αισχρές συμβάσεις εργασίας αλλά αναγκαίες για τον άνεργο.

Αγανακτισμένος εργαζόμενος