- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Επιμελητήριο Φλώρινας θα συμμετέχει στη Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού στην Πρέσπα

Το Επιμελητήριο Φλώρινας διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, Εκδήλωση Γαστρονομίας, με βάση τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής (τσιρόνι, φασόλια, πιπεριές Φλωρίνης, κρασί κ.λ.π.), το Σάββατο 03/09/2016 και ώρα 6.00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φασολιού & Τσιρονιού 2016 που διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στον Λαιμό, με την παρουσία τοπικών παραγωγών, επιχειρηματιών, μαγείρων, και πλήθος κόσμου.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης γαστρονομικής εκδήλωσης θα βοηθήσει στην προώθηση της τοπικής γεωργικής παραγωγής, καθώς είναι γνωστό ότι η περιοχή παράγει υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως το φασόλι και το τσιρόνι. Θα συμβάλει επίσης στην περαιτέρω τουριστική προβολή της περιοχής και στην ανάπτυξη διαφόρων μορφών εναλλακτικού (πολιτισμικού, γαστρονομικού, οινικού κ.λ.π) τουρισμού, καθώς η περιοχή διαθέτει πλούσιους φυσικούς και ανθρωπογενείς τουριστικούς πόρους.

Σας καλούμε λοιπόν όλους σας να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη εκδήλωση και να δοκιμάσετε τα τοπικά μας εδέσματα. Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας

Σάββας Σαπαλίδης