- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καθησυχαστικός για το μέλλον του νοσοκομείου Φλώρινας ο υπουργός Υγείας (video)

«Το νοσοκομείο της Φλώρινας παίζει έναν κρίσιμο ρόλο και δε μπορεί να τεθεί σε διακινδύνευση η λειτουργία και η ανάπτυξη του» ανέφερε χθες, σε συνέντευξη Τύπου από τη Φλώρινα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αφού αρχικά ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους, τόσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όσο και των άλλων δομών Υγείας στην Π.Ε. Φλώρινας, ο κ. Ξανθός ανέφερε πως στο νοσοκομείο υπάρχουν τμήματα που η λειτουργία τους είναι πολύ οριακή και χρειάζονται ειδική μέριμνα. «Αυτά είναι η παιδιατρική κλινική, η μονάδα τεχνητού νεφρού, η ορθοπαιδική κλινική, η χειρουργική, το αναισθησιολογικό, το χειρουργικό. Θεωρώ ότι σε αυτά τα τμήματα θα υπάρξει ενίσχυση. Έχουμε ήδη προκηρύξει τις 6 θέσεις ιατρών και θα υπάρξουν και άλλες θέσεις μέσα στο φθινόπωρο, για την πιο στοχευμένη ενίσχυση των τμημάτων και τη σταδιακή κάλυψη των κενών».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μη επιθυμίας των ιατρών να καλύψουν θέσεις σε ακριτικές περιοχές, όπως η Φλώρινα. «Δεν έχουμε καταφέρει να το αντιμετωπίσουμε μέχρι τώρα σαν πολιτεία. Προφανώς χρειάζονται συμπληρωματικά κίνητρα. Οικονομικές απολαβές αυξημένες δε μπορούμε να δώσουμε αυτή την περίοδο».

Παράλληλα, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια κάλυψης των κενών στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και με μόνιμες προσλήψεις και με επικουρικούς γιατρούς και προσωπικό.

Επίσης, ανακοίνωσε την αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Πρεσπών σε πολυδύναμο, ενώ για το πρώην ΚΑΦΚΑ, και νυν ΚΕΦΙΑΠ, υποστήριξε πως με μία στοχευμένη παρέμβαση μπορεί να αναβαθμιστεί και να καλύψει τα τεράστια κενά στο χώρο της αποκατάστασης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές αλλαγές στο χωροταξικό σχεδιασμό, σημείωσε πως «σχέδιο συρρίκνωσης, κατάργησης δομών, κλινικών και τμημάτων, διαθεσιμότητας του προσωπικού και αλλαγής οργανισμών δεν υπάρχει. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και να ανοίξουμε καινούργιες δομές».

CSC_0074

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Κοτοπούλης, τόνισε μεταξύ άλλων πως άμεσες προτεραιότητες είναι η στελέχωση της ορθοπαιδικής και της παιδιατρικής κλινικής, ενώ και αυτός με τη σειρά του ανέφερε μέχρι το τέλος του 2016 ή το αργότερο στις αρχές του 2017 θα έρθουν έξι νέοι μόνιμοι γιατροί.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Δείτε στο παρακάτω video όλη τη συνέντευξη.