- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μουσική συνάντηση από τη ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο

Στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Ορεινό κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο της Φλώρινας από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα φιλοξενηθεί μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 και ήδη διανύει την 6η χρονιά της επιτυχημένης πορείας της. Εμπνεύστρια η καθηγήτρια βιολιού στο Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης κ. Μαρίνα Σέλκοβα με τη βοήθεια μίας εκλεκτής ομάδας φίλων και συνεργατών της, καθηγητών μουσικής και άλλων μουσικών οργάνων (πιάνου, τσέλου, βιόλας, πνευστών, κρουστών). Κοινή τους αφετηρία, η αγάπη για την μουσική, και κοινός τους σκοπός να προάγουν την ουσία της μουσικής παιδείας των νέων και των παιδιών μας, και τις αληθινές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και του πολιτισμού.

Επί 12 μέρες οι 59 μικροί μουσικοί (ηλικίας από 6 μέχρι και 18 ετών, μαθητές του ΝΩΘ και άλλων Ωδείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την Αθήνα, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Έδεσσα, το Λουτράκι και τη Βοστόνη των ΗΠΑ) μέσα σε ένα πρόγραμμα στο οποίο διδάσκονται και μελετούν προσωπικά, συνεργάζονται στα πλαίσια ορχηστρών, μουσικών συνόλων, χορωδίας και ετοιμάζουν μία τελική συναυλία, όπου ενώπιον των γονέων και φίλων τους θα παρουσιάσουν ένα επιλεγμένο και πλούσιο πρόγραμμα.

Η ανοικτή αυτή Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Νυμφαίου το απόγευμα του Σαββάτου της 3ης Σεπτεμβρίου 2016, στις 5 μ.μ., υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Αρχιμουσικού κ. Κάρολου Τρικολίδη, ο οποίος ειδικά για τη Μουσική Συνάντηση ήρθε από τη Βιέννη.

Κατά τη φετινή περίοδο ενώνουν επίσης τις δυνάμεις τους στην Μουσική Συνάντηση ο Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διακεκριμένος σολίστ του πιάνου, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, διευθυντής της Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΟΥSΑ) και καθηγητής του ΝΩΘ, από τη Ρουμανία ο Stefan Besan, νέος ταλαντούχος βιολονίστας, και από τη Βοστόνη η Jasmin Atabekyan, διακεκριμένη πιανίστρια και σολίστ. Το μουσικό επιτελείο της Κατασκήνωσης αποτελούν οι καθηγητές του ΝΩΘ, Μαρίνα Σέλκοβα (βιολί), Νουνέ Δονικιάν (πιάνο), Γκουντίμωβ Δημήτριος (τσέλο), Χοστελίδου Ειρήνη (βιολί), Κελέκης Παναγιώτης (φλάουτο), Γκουράνη Θεοδώρα (χορωδία) και από την Αθήνα οι καθηγήτριες βιολιού Σβετλάνα Σεβελιόβα και Όλγα Κιμ.

Προσθέτουμε ακόμη μία έκτακτη ανοικτή συναυλία νέων ταλαντούχων μουσικών με σολίστ στο πιάνο τον Γιώργο Λαζαρίδη, στην πλατεία του Νυμφαίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης της 1ης Σεπτεμβρίου 2016.

Στο κλείσιμο του φετινού καλοκαιριού το πανέμορφο Νυμφαίο θα πλημμυρίσει από τη μουσική του Vivaldi, του Mozart, του Bartok, του Rossini και Ελλήνων συνθετών και από τα χαρούμενα πρόσωπα νέων μουσικών!