- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προχωρά ο κάθετος άξονας Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, από Σεπτέμβρη τα νεότερα για το αρδευτικό του φράγματος Τριανταφυλλιάς (video)

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, παραχώρησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Μπίρος έκανε συνοπτικό απολογισμό των πρόσφατων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Π.Ε. Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε:

Ως προς τη σύσκεψη με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Μπίρος ανέφερε ότι βασικός στόχος ήταν να δοθεί από όλους τους φορείς το στίγμα της ενότητας ως προς την άρση του ασφυκτικού πλαισίου που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα της ενέργειας. Αφού περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τα διάρκεια της συνάντησης. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν μέτρα για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της αλλαγής του ενεργειακού τοπίου, ζητήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη, η καθοριστική συμβολή της Δ. Μακεδονίας στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει ή αναμένεται να εμφανιστούν στο μέλλον, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων στα πλαίσια της συνολικότερης ενεργειακής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.