- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Η τηλεθέρμανση Φλώρινας είναι το τέλειο ψέμα» (video)

Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου εξαπέλυσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Στάθης Κωνσταντινίδης.

«Τον καλώ και τον προκαλώ για μία φορά μόνο να πει την αλήθεια. Όσο δύσκολο και όσο ξένο να είναι αυτό στην ιδιοσυγκρασία του. Μήπως και την ώρα που θα φεύγει και δε θα αργήσει αυτό, όσο και αν δεν το πιστεύετε, να φύγει με το κεφάλι του, έστω και λίγο, ψηλά» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο έργο της τηλεθέρμανσης, χαρακτηρίζοντας το ως «την κορύφωση της κοροϊδίας, τον ευτελισμό του πολιτικού ανδρός, το τέλειο ψέμα».

Για τον Ζωολογικό Κήπο ανέφερε πως είναι απλά ένας χώρος αναψυχής «για τον οποίο δαπανήθηκαν 450.000 ευρώ, ουσιαστικά χωρίς να κατασκευαστεί σχεδόν τίποτα, αφού οι υποδομές προϋπήρχαν».

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα των αδέσποτων, στην ΑΝΦΛΩ, στην ύδρευση, στο διυλιστήριο στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς, σε καθαριότητα, φωτισμό, δρόμους, στην υγεία και την παιδεία και στον απολογισμό του δήμου.

Εκτός του κ. Κωνσταντινίδη, τοποθετήθηκαν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Τσιώκας και Σταύρος Παπασωτηρίου, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρμενοχωρίου.

Ακολουθεί όλη η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινίδη:

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του συνδυασμού μας. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μας. Στους νεαρούς Φλωρινιώτες (και εννοώ όλης της περιφερειακής ενότητας) κορίτσια και αγόρια που μετά από κόπους και πολύχρονο αγώνα κατάφεραν να πετύχουν και να ανοίξουν τα φτερά τους για να τιμήσουν τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς τους και τελικά την Φλώρινα.

Αλλά να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που δεν τα κατάφεραν ότι η ζωή τους δεν σταματά εδώ, η προσπάθεια συνεχίζεται και μια άτυχη στιγμή δεν σταματά τον αγώνα για το αύριο και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Συναντιόμαστε σε μία περίοδο κομβική για τα δημοτικά πράγματα. Στο κλείσιμο δύο ετών της δημοτικής αρχής και περίπου στο μέσον της θητείας της, οι διαπιστώσεις για την πορεία της είναι εμφανώς δυσάρεστες.

Κανένα μεγάλο έργο δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα. Και όταν όλοι γνωρίζουμε πως τα μεγάλα έργα απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι την υλοποίηση τους, καταλαβαίνουμε πως αυτή η θητεία θα περάσει χωρίς να έχει γίνει τίποτα στο Δήμο Φλώρινας.

Μόνο διαχείριση, απλή διαχείριση και τις περισσότερες φορές κακοδιαχείριση.

Εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων των ημετέρων, απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων που δεν εξελέγησαν με τον νυν Δήμαρχο, ακόμη-ακόμη και σε εκλεγμένους προέδρους του αλλά και συνεργάτες του.

Τα χειρότερα επιφυλάσσει απέναντι σε όσους πολίτες δεν τον ψήφισαν, δηλαδή στους μισούς δημότες.

Με δύο λέξεις κακία και εκδικητικότητα στους «αντιφρονούντες». Δυστυχώς μας αναγκάζει να επανερχόμαστε συνεχώς γιατί η κατάσταση όσες φορές και αν έχουμε αναφερθεί όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά επιδεινώνεται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι είτε φιμωμένοι, είτε άβουλοι, είτε αυλοκόλακες που περιμένουν στη σειρά να εξυπηρετηθούν και μερικοί να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, δηλαδή δήμαρχοι.

Έργα και ανάπτυξη πουθενά.

Αλλά ας δούμε τα σημαντικότερα ζητήματα ένα-ένα.

Ζωολογικός Κήπος

Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Ευθύς εξαρχής η παράταξη μας είχε δηλώσει ότι δε θα διστάσει να ψηφίσει οτιδήποτε είναι θετικό και ωφέλιμο για τον τόπο μας. Έτσι πράξαμε  και για τον ζωολογικό κήπο. Στηρίξαμε ότι σχετικό ήρθε προς ψήφιση προσδοκώντας και εμείς μαζί με τους συνδημότες μας να δούμε ζωολογικό κήπο. Εις μάτην. Είδαμε αυτό που είδαν όλοι. Θα δανειστώ έκφραση ενός επισκέπτη για να ακριβολογήσω. Είδαμε έναν χώρο αναψυχής. Μπορείτε βέβαια, να ονομάσετε τον χώρο όπως θέλετε αλλά σίγουρα δεν μπορείτε να τον πείτε ζωολογικό κήπο. Έναν χώρο για τον οποίο να θυμίσω ότι δαπανήθηκαν 450.000 ευρώ, ουσιαστικά χωρίς να κατασκευαστεί σχεδόν τίποτα, αφού οι υποδομές προϋπήρχαν.  Και θα παρακαλέσω τον κ. Δήμαρχο να μην αρχίσει τις διαψεύσεις για το συνολικό κόστος. Ήδη προχθές, όταν κλήθηκε να χαιρετήσει σε μια εκδήλωση και τελικά αντί χαιρετισμού έκανε απολογισμό, ψέλλισε ότι το κόστος  τελικά ήταν περίπου 200.000 γιατί προφανώς τρόμαξε και ο ίδιος για το τι πραγματικά έγινε σε σχέση με το τεράστιο ποσό του προγράμματος. Αλλά κ. Δήμαρχε το ποσοστό της έκπτωσης σε ένα δημόσιο έργο, επ΄ουδενί δεν παίζει ρόλο στο τι πραγματικά κατασκευάζεται αλλά ουσία έχει η μελέτη που έχει προταθεί και τα έργα που αυτή η μελέτη έχει συμπεριλάβει.

Στην ουσία μιλάμε όχι για κατασκευή αλλά για εξωραϊσμό χώρου αξίας 450.000 χιλιάδων. Τώρα αν ο Δήμαρχος θέλει να πανηγυρίζει για ζωολογικό κήπο με κάποια λίγα οικόσιτα (κότες, χήνες, πάπιες, κατσίκες) θα του θυμίσω πως στην φάρμα του –λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω, στον δρόμο για το Νέο Χωριό- υπάρχουν περισσότερα.

Ήταν μάλιστα τέτοια η προχειρότητα που δεν προβλέφθηκε στο έργο, η κατασκευή ράμπας εισόδου για τα ΑμΕΑ. Και έτσι δαπανήθηκαν επιπλέον χρήματα για κάτι από το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Γι΄ αυτό πριν λίγο μίλησα και για την μελέτη.

Σκεφτείτε συμπολίτες μου ότι το έτος 2016 με τόσο αγώνα που έχει γίνει σε αυτήν την χώρα για να εμπεδώσουν και οι πολίτες αλλά κυρίως οι δημόσιοι φορείς ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να λειτουργούμε αλλάζοντας την κακή νοοτροπία μας, με τρόπο ώστε να κατανοούμε και να συμβάλουμε στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια των οικογενειών τους και ειδικά στην Φλώρινα όπου εδώ και χρόνια έγιναν τεράστια βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα κατατέθηκε μία μελέτη χωρίς αυτήν την πρόβλεψη. Και έτσι «αναγκάστηκε» η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μια έξτρα ανάθεση κατά την συνήθη τακτική ώστε να καλύψει το προηγούμενο λάθος της.

Εδώ όμως υπάρχει κάτι περίεργο. Δημοσιεύει στη διαύγεια πριν λίγες ημέρες ότι δίνει το έργο της ράμπας με απευθείας ανάθεση. Καλά ως εδώ. Ποιο έργο όμως θα κάνει ο εργολάβος αφού το έργο της ράμπας κατασκευάστηκε στο μεσοδιάστημα; Από ποιον λοιπόν κατασκευάστηκε; Από τον εργολάβο του έργου αποκλείεται, αφού δεν είχε προβλεφθεί.

Ποιος είναι λοιπόν ο εργολάβος-φάντασμα, που πρώτα υλοποίησε ένα έργο και μετά του ανατέθηκε η κατασκευή;

Με ποιανού τις πλάτες εκτέλεσε έργο χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που λέει ανάθεση-εκτέλεση-περαίωση-παραλαβή-πληρωμή και χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση;

Πήγε κανείς από μόνος του και εκτέλεσε έργο ή πήρε εντολή του στυλ «κάντο εσύ και μετά βλέπουμε»; Και από ποιόν πήρε τέτοια εντολή; Τελικά ποιος του εγγυήθηκε ότι θα πληρωθεί και εκτέλεσε το έργο; Ή μήπως το έκανε δωρεάν; Γιατί τα εγκαίνια του έργου προηγήθηκαν της ανάρτησης στη ¨Διαύγεια¨.

Δεν μπορώ να κρύψω πως δέχτηκα καταγγελίες ότι εντός της εργολαβίας απασχολήθηκε προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου. Και δεν το αποσιώπησα. Δεν το αποσιώπησα γιατί δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρώτο μέλημα μου είναι η διαφύλαξη της νομιμότητας.

Είναι η απάντηση μου  σε όσα παράτυπα προσπάθησε να ψελλίσει και όχι επίσημα να καταγγείλει ο κ. Δήμαρχος σχετικά με κάποιους απ΄ την αντιπολίτευση, που έστειλαν το ΙΚΑ στο έργο.

Κύριε Δήμαρχε το αν απασχολεί ο εργολάβος ανασφάλιστο προσωπικό είναι σίγουρα δουλειά της Δημοτικής Αρχής να το ελέγξει γιατί είναι ανήκουστο σε δημόσιο έργο να απασχολούνται ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Εγώ ζήτησα από τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν αν παρανομεί η Δημοτική Αρχή.

Κάτι τελευταίο. Το έργο είχε ενταχθεί σε διασυνοριακό πρόγραμμα μαζί με τον ζωολογικό κήπο του γειτονικού Μοναστηρίου. Στην πόλη αυτή της γείτονος  χώρας το έργο τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2014. Στη Φλώρινα τον Αύγουστο του 2016. Όσο για το αποτέλεσμα από όσους έχουν επισκεφτεί και τα δύο έργα, δηλαδή τον ζωολογικό στο Μοναστήρι και συγκρίνει,  βλέπουν πράγματα και θάματα.

Ύδρευση

Για μία ακόμη χρονιά βιώνουμε πολύωρες διακοπές νερού με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες και σπουδαιότερη αυτή της δημόσιας υγείας αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη και της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα επιμείνω όμως στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας. Αναρωτήθηκε για παράδειγμα ο δήμαρχος πόσα κρούσματα γαστρεντερίτιδας προέκυψαν στο χρονικό διάστημα των διακοπών ύδρευσης; Είναι τυχαίο το γεγονός πως σε εκείνο το διάστημα υπήρχε έξαρση; Ψιλά γράμματα. Στο ερώτημα τι θα μπορούσε και τι μπορεί να γίνει για να υπάρχει επάρκεια νερού η απάντηση είναι μία.

Το διυλιστήριο στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς

Υπήρχε ξεκάθαρη δέσμευση το 2009, σκεφτείτε, το 2009 από τον τότε υπουργό τον κ. Σουφλιά όταν έγινε σύσκεψη για τα θέματα της Φλώρινας με όλους τους φορείς της περιοχής τους δύο(2) βουλευτές (Κωνσταντινίδης-Λιάνης), τον Νομάρχη κ. Βοσκόπουλο και τους Δημάρχους. Σε πρόταση δική μου για την κατασκευή διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς ο  κ. Σουφλιάς δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί άμεσα αν του παραδοθεί η σχετική μελέτη.

Να σας πω τώρα και την απάντηση που θα δώσει σήμερα ο δήμαρχος. Πρώτον, δεν έχω λεφτά και δεύτερον φταίνε όλοι οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι σημερινοί και οι επόμενοι εκτός από αυτόν, που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα το διυλιστήριο.

Ξεχνάει όμως ότι εδώ και μια δεκαετία υπήρξε νομάρχης και τώρα δήμαρχος. Για αλλού βέβαια είχε λεφτά. Αναφέρω ένα παράδειγμα από τα πολλά. Την περίοδο 2008-2009-2010 που ήταν νομάρχης δαπάνησε 1.675.670 ευρώ σε συνέδρια, εκδηλώσεις, ημερίδες με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχία και την ΑΝ.ΦΛΩ. Δεν τα λέω εγώ. Τα λέει το καταχωνιασμένο και αραχνιασμένο στα συρτάρια πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, όπως ακριβώς κοινοποιήθηκαν από τον καταγγέλλοντα σε συνέντευξη τύπου το 2014.

Να έρθουμε τώρα στα σημερινά. Θα μας πει πάλι ότι δεν έχει λεφτά, έχει όμως λεφτά για τερατώδεις απευθείας αναθέσεις. Ένα μόνο παράδειγμα θα αναφέρω. Απευθείας ανάθεση 24.000 ευρώ το χρόνο για επισκευή και συντήρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στο παλιό γήπεδο. Προσέξτε τώρα. Η αγορά του εξοπλισμού κοστίζει 20.000 ευρώ. Από τότε που σκαρφίστηκε αυτήν την ιστορία για απευθείας ανάθεση με 24.000 ευρώ, δηλαδή από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, το 2015 και το 2016 ο λογαριασμός βγαίνει 60.000 ευρώ. Με αυτόν τον ρυθμό, ως το τέλος της θητείας του η συντήρηση θα μας βγει 120.000 ευρώ. Έλεος πια. Ορίστε παραδίδω και τα έγγραφα για πληρέστερη ενημέρωση σας. Λέει δεν έχει λεφτά λοιπόν και δεν κάνει τίποτα. Όταν όμως στριμωχτεί για την ανικανότητα του τότε τα βάζει με όλους. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Θα θυμηθεί τους πάντες για να μετακυλήσει την ευθύνη γιατί  ο ίδιος είναι άσπιλος και αμόλυντος. Αθώα περιστερά.

Αδέσποτα ζώα

Εξελίχθηκε σε μεγάλο ζήτημα και δε μπορούσε να γίνει αλλιώς. Χρόνια τώρα λέμε τα ίδια και δεν γίνεται τίποτα. Καταρχήν τα ζώα δεν γίνονται από μόνα τους αδέσποτα. Κάποτε ήταν δεσποζόμενα, αφέθηκαν στους δρόμους και πολλαπλασιάστηκαν. Εάν πραγματικά αγαπάμε τα ζώα θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής σύγχρονου κυνοκομείου. Εικόνες με θανόντα ζώα από φόλες, κακοποιημένα, πεινασμένα, παρατημένα χωρίς καμία φροντίδα, δεν τιμούν την κοινωνία μας και την ανθρώπινη υπόσταση μας και πρέπει να βάλουμε μία τάξη. Να κάνουμε επιτέλους μια αρχή. Να ξεκινήσουμε από τα δεσποζόμενα ζώα. Να δηλώνονται, να αποκτούν ταυτότητα έτσι ώστε όσοι τα αφήνουν ή τα παραμελούν να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες ακόμα και έναντι του νόμου.

Υπάρχει άλλωστε σχετικός νόμος. Ο αρχικός του 2012 και η τροποποίηση του το 2014, όπου ο κηδεμόνας του ζώου υποχρεώνεται να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά επί αποδείξει, στον οικείο δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής του. Θα μου πείτε θα λυθεί έτσι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει; Όχι   αλλά θα γίνει μία αρχή και σύμφωνη με τον ισχύοντα νόμο.

Πρέπει να ενταθεί και η προσπάθεια, αν υπάρχει όπως λένε, για την στείρωση των αδέσποτων με την βοήθεια των ιδιωτών κτηνιάτρων και ότι άλλο πρόσφορο μέτρο βρεθεί. Εμείς όμως άλλα βλέπουμε, όπως π.χ να ψηφίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο κονδύλια για σκυλοτροφές και μάλιστα κατά δημοτική ενότητα (για να μπορούν να δοθούν αναθέσεις) ανά 15.000€.

Τώρα αν εσείς είδατε να ταΐζονται πουθενά τα αδέσποτα να μας πείτε.

Καθαριότητα, φωτισμός, δρόμοι

Η εικόνα της πόλης είναι απογοητευτική. Οι περισσότεροι κάδοι είναι χωρίς καπάκια και η δυσοσμία είναι αποπνικτική. Τα ρείθρα των δρόμων είναι γεμάτα  μικροσκουπίδια, τα πεζοδρόμια έχουν χορταριάσει, τα αγριόχορτα στις ρίζες των δέντρων θα ξεπεράσουν και τα δέντρα. Μία σχετική καθαριότητα γίνεται στο κέντρο της πόλης για τα μάτια του κόσμου και από κει και πέρα στις γειτονιές και στις τοπικές κοινότητες να είναι καλά οι κάτοικοι. Ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος εδώ και χρόνια. Καμένες λάμπες παντού, αν και μόνο στην πρώτη θητεία αυτής της δημοτικής αρχής  και σε έναν μόνο επαγγελματία δόθηκαν 100.000 ευρώ για ηλεκτρολογικό υλικό.

Κανείς δεν θυμάται ποια ήταν η τελευταία φορά που ασφαλτοστρώθηκε ολόκληρος δρόμος. Παντού μπαλώματα που ανοίγουν με την πρώτη νεροποντή.

Υγεία – Παιδεία

Τεράστια θέματα για την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και για την ίδια την εύρυθμη λειτουργία ενός δήμου. Στον δήμο μας όμως τι γίνεται; Ακόμα θυμάμαι τον Δήμαρχο να διαδηλώνει πριν 2-3 χρόνια για την κατάσταση στο νοσοκομείο μας. Όχι ότι ήταν τέλεια, ιδανική, αλλά τουλάχιστον τότε λειτουργούσαν όλες οι κλινικές. Σήμερα τι γίνεται; Πόσες κλινικές είναι κλειστές; Ποιος ενδιαφέρεται; Επισκέφτηκε τον δήμο ο υπουργός υγείας. Τι είπαν, τι αιτήθηκαν, τι υποσχέσεις δόθηκαν και απ΄ αυτές ποιες είναι υλοποιήσιμες και ποιες θα υλοποιηθούν άμεσα; Τίποτα. Σιγή ιχθύος. Ένα δελτίο τύπου γενικόλογο μια φωτογραφία και όλα καλά.

Άρτος και θεάματα. Ο άρτος λείπει και το θέαμα πενιχρό.

Για την παιδεία , τι να πρωτοπώ και επειδή γνωρίζω την αντίδραση και τον μύθο περί του σχεδίου ¨Αθηνά¨ και του τμήματος Βαλκανικών ας μου πουν τι κάνουν ή τι σχεδίασαν ή τι προτείνουν για τα τμήματα που υπάρχουν, πως τους βοηθούν, σε τι ενέργειες έχουν προβεί εκτός από εκθέσεις ιδεών μεγάλα λόγια  και καλές προθέσεις που έμειναν μόνο προθέσεις και λόγια του αέρα. Εν πάσει  περιπτώσει τα δύο αυτά θέματα που τα θεωρώ τεράστιας σημασίας  θα μας απασχολήσουν σε μία ειδική συνάντηση  που θα αιτηθεί ο συνδυασμός μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απολογισμός του Δήμου

Ο Καλλικράτης ορίζει σαφώς πως οι Δήμοι πρέπει να προβαίνουν στον απολογισμό του έργου τους και των δράσεων τους. Ποτέ μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε απολογισμό παρά το ότι ως αντιπολίτευση ζητάμε επιτακτικά να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση, όπως ο νόμος ορίζει, για να πραγματοποιηθεί ο απολογισμός.

Τι φοβάται ο Δήμαρχος;

Γιατί απαξιώνει τις διαδικασίες του νόμου;

Ξέρουν όμως να συγκαλούν έκτακτες και κατεπείγουσες συνεδριάσεις για ελάσσονα ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση ενός πανηγυριού. Εδώ θα κάνω μια σύντομη αναφορά στο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό.

Αγαπητοί μου φίλοι από την πρώτη στιγμή που τέθηκαν θέματα ενίσχυσης συλλόγων ή εκδηλώσεων ή  πρόθεση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων, η θέση του συνδυασμού μας ήταν ξεκάθαρη. Μάλιστα όταν καταψηφίσαμε στις πρώτες συνεδριάσεις τέτοιες ενισχύσεις και λοιδορούσαν και ειδικά για την ενίσχυση που τελικά δεν δόθηκε κιόλας προς την ¨Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας¨  κατηγορήθηκα προσωπικά ως αντιπόντιος. Ζητήσαμε να υπάρχει ορθολογισμός, ξεκάθαρη και δίκαιη αντιμετώπιση προς όλους τους αιτούντες συλλόγους. Δεν σημαίνει αυτό εξίσου μοιρασιά αφού αυτό έχει να κάνει και με το μέγεθος και τις δραστηριότητες κάθε συλλόγου. Ετήσιος προγραμματισμός και καταμερισμός των χρημάτων που μπορούν να διατεθούν και βέβαια ειδικά για τα πανηγύρια των Τ.Κ που είναι έτσι και αλλιώς γνωστά, έγκαιρη αντιμετώπιση και όχι με έκτακτες συνεδριάσεις.  Γενικότερα όμως ο Δήμαρχος απαξιώνει έτσι τα δημοτικά συμβούλια για να επανέλθουμε στα ανωτέρω. Συνήθως δεν παρίσταται. Και όταν παρίσταται επιλέγει τα θέματα και στα υπόλοιπα αποχωρεί. Ιδιαίτερη αδυναμία δείχνει στα θέματα της ΑΝ.ΦΛΩ. Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ θέμα της ΑΝ.ΦΛΩ. ήταν 35ο στην ημερήσια διάταξη, βρέθηκε πρώτο, συζητήθηκε και μόλις τελείωσε ο δήμαρχος αποχώρησε για τα υπόλοιπα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω μερικά δημόσια ερωτήματα στον δήμαρχο για την ΑΝ.ΦΛΩ.

Έχω μπροστά μου 4 χρηματικά εντάλματα πληρωμής στην ΑΝ.ΦΛΩ έτους 2015  – και δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλα- ποσού 250.000 ευρώ συνολικά κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.

Ερωτώ λοιπόν;

-Τι δεν πάει καλά και η ΑΝΦΛΩ. προσφεύγει δικαστικά εναντίον του Δήμου για να πληρωθεί για έργα που αναλαμβάνει;

-Έγινε μία, έγινε δύο, γιατί επαναλαμβάνεται; Διότι αν πρόκειται περί λαθών πόσες φορές πρέπει να συμβούν για να μάθουν κάποιοι να τα αποφεύγουν;

-Δεν είναι περίεργο να προσφεύγει συχνά-πυκνά η ΑΝΦΛΩ., που έχει πρόεδρο τον κ. Βοσκόπουλο εναντίον του Δήμου που έχει Δήμαρχο τον κ. Βοσκόπουλο; Ο κ. Βοσκόπουλος δηλαδή εναντίον του εαυτού του;

-Άσκησε ο Δήμος ανακοπή κατά της προσφυγής της ΑΝ.ΦΛΩ ή παραιτήθηκε του δικαιώματος του;

-Τι εισηγήθηκε ο δικηγόρος που του ανατέθηκε από τον Δήμο να γνωμοδοτήσει σχετικά; Να ασκήσει ο Δήμος ανακοπή ή όχι; Εισηγήθηκε το ίδιο και στις 4 περιπτώσεις ή γνωμοδότησε διαφορετικά κατά περίπτωση;

Γίνεται ένα έργο, που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα εγκριθεί  από τις αρμόδιες υπηρεσίες η πληρωμή του, να το προχωρήσουμε δημιουργώντας τις συνθήκες για να πληρωθεί με δικαστική απόφαση;

Έχω επίσης μπροστά μου τα υπ. αριθ. 616, 629 και 630 χρηματικά εντάλματα πληρωμής έτους 2015 ενός εργολάβου και άλλα τρία τα υπ. αριθ. 487,725 και 726 του ίδιου έτους ενός άλλου εργολάβου που πληρώθηκαν όλα με δικαστική απόφαση για το ίδιο αντικείμενο εργασιών, συγκεκριμένα για απολυμάνσεις δημοτικών κτηρίων και σχολικών μονάδων. Απευθύνω τα παραπάνω ίδια ερωτήματα στον δήμαρχο και τον καλώ να απαντήσει άμεσα.

Τηλεθέρμανση

Τελευταία αλλά όχι έσχατη θέμα που καίει κάθε πολίτη της μικρής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν λόγια. Αποτελεί την κορύφωση της κοροϊδίας. Τον ευτελισμό του πολιτικού ανδρός. Θα πω ότι είναι το τέλειο ψέμα. Έκανε εγκαίνια ενός ανύπαρκτου έργου 10 μέρες πριν τις εκλογές. Με νταούλια και ζουρνάδες, με μηχανήματα,  με πανηγυράκια, με λογύδρια, παρασύροντας όλες τις αρχές του τόπου μαζί με τον λαό σε ένα θεατρικό σανίδι. Και μετά από αυτό τίποτα. Είχε βέβαια προηγηθεί το 2013 η ιστορική του δήλωση: Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Ζωντάνεψε ένα νεκρό έργο. Το καλοκαίρι ξεκινάει η κατασκευή της τηλεθέρμανσης και ολοκληρώνεται τέλος του 2015».

Στην τελευταία του συνέντευξη δήλωσε ότι θα τελειώσει το 2019 αν όλα πάνε καλά. Όλως τυχαίως πάλι σε χρονιά εκλογών. Αυτές τις ημέρες ανακινήθηκε το ζήτημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Όταν στριμώχτηκε για τις ευθύνες του ψέλλισε ότι φταίει η ανάδοχος εταιρία και θα την κηρύξει έκπτωτη. Και τι περίμενε τόσο καιρό; Τώρα το σκέφτηκε αυτό; Αν δεν γινόταν θέμα στα δελτία ειδήσεων θα το έλεγε ποτέ;

Τον καλώ και τον προκαλώ για μία φορά μόνο να πει την αλήθεια. Όσο δύσκολο και όσο ξένο να είναι αυτό στην ιδιοσυγκρασία του. Μήπως και την ώρα που θα φεύγει και δε θα αργήσει αυτό, όσο και αν δεν το πιστεύετε, να φύγει με το κεφάλι του, έστω και λίγο, ψηλά.