- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανελλήνιο συνέδριο: Η συμβολή της βελτίωσης των φυτών στην έξοδο από την οικονομική κρίση

Το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, σας προσκαλούν στις εργασίες του 16ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 9:30πμ) στο ξενοδοχείο «ΛΥΓΚΟΣ» και σκοπός του είναι η ανάδειξη της σημασίας της βελτίωσης των φυτών, ειδικά στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία και της συμβολής της για την ανάπτυξη βιώσιμης και ανταγωνιστικής γεωργίας σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Επιπλέον το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ανταλλαγή γνώσης στα πλέον σύγχρονα θέματα γενετικής βελτίωσης των φυτών, καινοτομίας στη σύγχρονη γεωργία, προστασίας των φυτογενετικών πόρων κλπ., μεταξύ των μελών της αντίστοιχης επιστημονικής κοινότητας, φορέων του Δημοσίου και επαγγελματικών ομάδων.

Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Γ.Β.Φ. είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εκλεκτού συναδέλφου και φίλου Στυλιανού Ζώτη Καθηγητή επί σειρά ετών στο ΤΕΙ Φλώρινας

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://16plantbreeding.webnode.gr

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.