- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ

Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 6 μμ στο καφέ «Εν Φλωροίνοι», ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας  πραγματοποιεί Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με στόχο την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στο 12ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που θα γίνει  στις 11-12-13 Νοέμβρη 2016 στην Αθήνα.

Η ιστορία των 40 χρόνων ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας φωτίζει τη φυσιογνωμία της ως ριζοσπαστικής γυναικείας οργάνωσης καθώς και την ανάγκη οι εργαζόμενες και οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες και οι φτωχές αγρότισσες, οι φοιτήτριες και οι σπουδάστριες να συνεχίσουν την πάλη για την ισοτιμία, να πάρουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη του αγώνα ενάντια στις μορφές με τις οποίες εκφράζεται η γυναικεία ανισοτιμία σήμερα.
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες που συναντούν εμπόδια στην καθημερινή κοινωνική ζωή και δράση, στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Καλούμε αυτές της γυναίκες να γνωρίσουν τον σύλλογο της ΟΓΕ στη Φλώρινα.
40 χρόνια τώρα, πίσω από κάθε μεγάλη ή μικρή κατάκτηση των γυναικών, βρίσκουμε τη συμβολή των αγώνων της ΟΓΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, την ίση αμοιβή για ίση δουλειά, τα επιδόματα μητρότητας και τοκετού, τις άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας, το δικαίωμα όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό, τα δικαιώματα της αγρότισσας, της αυτοαπασχολούμενης, η αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, κινητοποιήσεις για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα ΜΜΕ, τα ναρκωτικά, τη βία, την πορνεία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στους λαούς και τις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και αποκλεισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η ΟΓΕ από την ίδρυσή της διαφοροποιείται από τις άλλες γυναικείες οργανώσεις, γιατί ασχολείται με όλες τις πλευρές που αφορούν τη γυναικεία ανισοτιμία. Δεν περιορίζεται σε διαβήματα από τα πάνω χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών. Επιδιώκουμε την οργάνωση των γυναικών και τη συμμετοχή στις αποφάσεις και στη δράση. Γι’ αυτό η δράση μας συναντιέται με τη δράση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ.

Με την 40χρονη εμπειρία ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας βαδίζουμε προς το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ. Συνεχίζουμε το βηματισμό των 40 χρόνων αγώνα, σηκώνουμε ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένες να υπερβούμε τις δυσκολίες, με πείσμα και πίστη στο δίκιο του αγώνα.
Με το σύνθημα του Συνεδρίου μας: «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση» απευθύνουμε κάλεσμα στις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις γυναίκες του μικρομάγαζού, τις αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, να βάλουν εμπόδια στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, να παλέψουν μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, μέσα από την ΟΓΕ.