- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση για την ολοκλήρωση του κάθετου προς την Εγνατία οδό άξονα από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για την προοπτική ολοκλήρωσης του κάθετου προς την Εγνατία οδό άξονα από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας»

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και η πόλη της Φλώρινας, που βρίσκονται στο βορειοδυτικό τριεθνές σημείο της χώρας, είναι η μόνη από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που δεν έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία οδό. Το τμήμα  Φλώρινα –  Νίκη  (μεθοριακός σταθμός με F.Y.R.O.M.), που πρόσφατα παραδόθηκε στην κυκλοφορία, είναι πράγματι καλό σαν χάραξη και κατασκευή (τετράϊχνος αυτοκινητόδρομος), εξυπηρετεί όμως και πάλι μερικά, το μικρό μέρος του πληθυσμού των οικισμών που βρίσκονται εκατέρωθεν της διαδρομής του και ο Νομός συνεχίζει να είναι ο πλέον απομονωμένος.

Η απομόνωση καθίσταται ακραία τους περίπου πέντε ιδιαίτερα βαρείς χειμερινούς μήνες της Φλώρινας. Χαρακτηριστικά, το λιμναίο σύστημα των Πρεσπών, που αποτελεί τον σπουδαιότερο πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος του Νομού, αναφέρεται πλέον σαν τμήμα του Νομού Καστοριάς λόγω καλύτερης προσβασιμότητας και όχι του Νομού Φλωρίνης, στον οποίο ιστορικά υπάγεται.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Τι προβλέπεται για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα προς την Εγνατία οδό από την πόλη και την Π.Ε. Φλώρινας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Αντώνιος Γρέγος

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ