- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευ. Βενιζέλος από τη Φλώρινα: «Δυστυχώς, οδηγούμαστε στο τέταρτο μνημόνιο»

Απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας προς το μέλλον εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στη Φλώρινα σήμερα το πρωί.

«Στο τέταρτο μνημόνιο θα πάμε οπωσδήποτε, δυστυχώς. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και το τρίτο και να ήμασταν από τον Ιανουάριο του 2015 στην προληπτική πιστωτική γραμμή, σε άλλη κατάσταση, αλλά οι επιλογές που έγιναν οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα. Η βλάβη είναι τεράστια. Αυτό που είχαμε κατακτήσει το Δεκέμβριο του 2014 το βλέπουμε ως μακρινό στόχο» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε «μετά από 8 χρόνια ύφεσης και αγώνων να σταθούμε όρθιοι, βρισκόμαστε μπροστά σε νέους κινδύνους και πιέσεις. Αγωνιζόμαστε ώστε το 2019 να βρεθούμε εκεί που ήμασταν το 2014 γιατί έγινε μια εσφαλμένη επιλογή. Κάποιοι πίστεψαν ότι υπάρχει εύκολη και ανώδυνη λύση και αποδείχτηκε ότι αυτή η λύση ήταν ένας επικίνδυνος δρόμος, ένα φλερτ με την καταστροφή».

«Βλέπω με απαισιοδοξία την πορεία της χώρας. Αισιόδοξα στοιχεία μπορώ να βρω μόνο μέσα στην αλλαγή της συμπεριφοράς της κοινωνίας. Η κοινωνία πρέπει να συμφιλιωθεί με την αλήθεια, να αντιληφθεί πως εξελίχτηκαν τα πράγματα και να κάνει σωστές αξιολογήσεις. Και βεβαίως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο ρόλος μας είναι να είμαστε θεματοφύλακες της εθνικής στρατηγικής, ώστε να φτάσουμε σε μια συνεργασία όλων των πραγματικά δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα βγάλει τη χώρα από αυτή τη συνεχή περιδίνηση και την ανακύκλωση της κρίσης.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος μίλησε σε τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναλύοντας τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση.

dsc_0285 dsc_0287 dsc_0289 dsc_0291 dsc_0295