- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γενική συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το ΔΣ του σωματείου, σε καλεί σε γενική συνέλευση την Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Σε καλεί να συζητήσουμε μαζί τα προβλήματα του κλάδου αλλά και τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη. Να λάβεις μέρος και εσύ στην οργάνωση της πάλης για τις ΣΣΕ, απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα, την απελευθέρωση απολύσεων το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Σε καλούμε να συζητήσουμε μαζί για την συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και την εκλογή των αντιπροσώπων του σωματείου μας.

Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοέμβρη αποτελεί σημείο σταθμό για το ταξικό εργατικό κίνημα. Από το 1999 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα το ΠΑΜΕ έχει δώσει χιλιάδες αγώνες, σε κάθε τόπο δουλειάς. Πάντα στο πλευρό όλων των εργαζομένων, πάντα στο πλευρό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η 4η συνδιάσκεψη θα αναδείξει τον ρόλο του και το περιεχόμενο του ΠΑΜΕ. Θα συζητήσουμε για το «Τι είναι το ΠΑΜΕ και ποια  η συμβολή του στους εργατικούς αγώνες». Το ΠΑΜΕ δεν είναι ούτε παράταξη ούτε κομματικός φορέας, είναι μέτωπο οργανώσεων. Συνδικαλιστικών οργάνων, σωματείων , συνδικάτων , ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων , εκλεγμένων συνδικαλιστών σε ένα κοινό πλαίσιο πάλης.

Στην συνδιάσκεψη θα μιλήσουν οι αντιπρόσωποι όλων των εργαζομένων που θα επικυρώσουμε εμείς μέσα από συλλογική διαδικασία.

Θα συζητήσουμε για το τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουμε. Ένα κίνημα μαζικό και αγωνιστικό απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Που θα προωθεί τα αιτήματα για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, μακριά από την ηττοπάθεια των συμβιβασμένων ηγεσιών.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συζήτηση, στις αποφάσεις και στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να βγούμε επιθετικά και να διεκδικήσουμε:

Διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων όσων μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις μεγάλες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο.

Αξιώνουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, 600 ευρώ το μήνα.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».

Το σωματείο είναι η δύναμη σου.

Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση. Πάρε μέρος στις αποφάσεις. Πάρε μέρος στον Αγώνα.

Γενική συνέλευση την Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.